ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 19.01.2018

protoselido

 

 

image002

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΩΤ. ΓΚΙΚΑΣ*

Μονοπωλεί την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό, το θέμα της ονομασίας του Κρατιδίου των Σκοπίων, αφού 10 χρόνια μετά το «όχι» Καραμανλή στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η διεθνής πολιτική συγκυρία επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο.

Πολιτικές Συναινέσεις του 2018

Γράφτηκε από τον  |  Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 14:49  |  Κατηγορία Νίκος Δένδιας

NIKΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

            Ο όρος της συναίνεσης έχει αποκτήσει μία μεταφυσική σχεδόν διάσταση στην ελληνική πολιτική ζωή, χωρίς όμως να έχει εφαρμογή και ουσιαστικό αντίκρισμα παρά σε απειροελάχιστες περιπτώσεις. Η κοινωνία στη χώρα μας έχει εθιστεί σε μία συγκρουσιακή κουλτούρα, ακόμη και επί ζητημάτων για τα οποία απαιτείται η εξεύρεση ενός ελάχιστου κοινού παρανομαστή, όπως στην Εξωτερική Πολιτική, την Παιδεία, την Υγεία, τη Διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα.

Για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Γράφτηκε από τον  |  Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 12:48  |  Κατηγορία Νίκος Δένδιας

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, με το οποίο θα διαμορφωθούν οι κεντρικοί άξονες των προγραμματικών μας θέσεων, διεξάγεται σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την χώρα.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΩΤ. ΓΚΙΚΑΣ*

Πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), δημοσίευσε το Τεύχος «Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα», το οποίο περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση, κλπ, που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα. Αφορμή όμως για το παρόν άρθρο, απετέλεσαν τα ανησυχητικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο ίδιο Τεύχος σχετικά με το δημογραφικό ζήτημα στην χώρα μας.

Εκλογές στην Κεντροαριστερά 12 και 19 Νοεμβρίου

Γράφτηκε από τον  |  Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 12:51  |  Κατηγορία ΙΣΜΗΝΗ ΜΩΡΟΥ

ΙΣΜΗΝΗ ΜΩΡΟΥ

Η μεγάλη και ευρεία Δημοκρατική Πα­ράταξη ανοιχτή σε καινούργιες αναζητή­σεις μέσα από την συνεισφορά της στις καθημερινές πολιτικές δραστηριότητες, διαμορφώνει ένα καινούργιο τρόπο σκέ­ψης και πολιτικής συμπεριφοράς, μια νέα αντίληψη συλλογικότητας που συμβάλει στην αποτελεσματική οργάνωση της πολιτικής ζωής της χώρας. Αντανακλώ­ντας τις ευαισθησίες της κοινής γνώμης συμμετέχει σε μια εκλογική διαδικασία και μάχεται με την δική της δυναμική για μια κοινωνία των πολιτών .

Συμφωνία των F 16 με απούσα την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία;

Γράφτηκε από τον  |  Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 21:21  |  Κατηγορία ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΩΤ. ΓΚΙΚΑΣ*

Αποτελεί κοινή διαπίστωση όσων παρακολουθούν από κοντά τα Ελληνικά αμυντικά ζητήματα, ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία 7 χρόνια είναι ουσιαστικά στάσιμο, με συνέπεια το αμυντικό υλικό να έχει φτάσει στα όριά του.

Teachers 4 Europe

Γράφτηκε από τον  |  Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 14:35  |  Κατηγορία ΑΝΤΖΕΛΑ ΚΡΟΚΙΔΗ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΡΟΚΙΔΗ*

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, έκανε το 2011 ένα δυναμικό ξεκίνημα στην προσπάθεια ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση με απώτερο σκοπό να συνεισφέρει στη διαμόρφωση των ενεργών Ευρωπαίων πολιτών του αύριο.

Airbnb στην Κέρκυρα

Γράφτηκε από  |  Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 14:57  |  Κατηγορία Χρήστος Γκορέζης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΕΖΗΣ

Πόσες περιπτώσεις βρίσκονται στην μεγαλύτερη πλατφόρμα μίσθωσης οικιακής διαμονής για διακοπές.

Η βουβή Ελλάδα (άρθρο Ν. Δένδια στα "Νέα")

Γράφτηκε από τον  |  Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 11:23  |  Κατηγορία Νίκος Δένδιας

Τα τελευταία οκτώ χρόνια στο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Ελλάδα κυριαρχούν τα θέματα της εν στενή εννοία οικονομίας.

Μη μένεις άλλο πια…

Γράφτηκε από  |  Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 11:23  |  Κατηγορία ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΗΝΤΑΡΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΗΝΤΑΡΑΣ*

Συναντώ συχνά ανθρώπους δυστυχισμένους, βυθισμένους στην απελπισία, στα όρια της κατάθλιψης, σε απόγνωση, εγκλωβισμένους σε αδιέξοδα, στριμωγμένους σε μια γωνιά…


Σελίδα 1 από 4

Corfu Radio DJ

rdj

ryumos

Κοινωνικό μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας

ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτοσέλιδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

sindromi