ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 22.09.2017

 

 protoselido

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ (5)

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΩΤ. ΓΚΙΚΑΣ*

Αυτές τις μέρες το Κυπριακό ζήτημα είναι στην κορυφή της ατζέντας των Εθνικών μας θεμάτων. Οι προσπάθειες σύγκλισης και συμφωνίας των δύο πλευρών επί 43 χρόνια, έρχονταν αντιμέτωπες με τις εμμονές, την αδιαλλαξία και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Σήμερα, παρά τα όποια θετικά βήματα έχουν σημειωθεί προς την σύγκλιση, οι διαφορές εξακολουθούν να είναι πολλές και είναι ουσιώδεις.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ*

Όταν ο μεγάλος Ηγέτης και ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος τον Οκτώβριο του 1974, υποσχόταν ότι: «δεν θα φεισθεί κόπων και θυσιών για να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη» και ότι «με εκσυγχρονισμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις η ανεξαρτησία της Ελλάδος θα κατοχυρωθεί και θα είναι σεβαστή από όλους, χωρίς την ανάγκη άλλων προστατών…», γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε, προειδοποιώντας παράλληλα τις επόμενες γενιές για τους εθνικούς κινδύνους που ελλοχεύουν.

Η φράση «ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Χώρας» είναι μία μάλλον τετριμμένη φράση, που λέγεται από τους πολιτικούς, κυρίως προεκλογικά, για να «χαϊδέψουν» τα αφτιά όσων ασχολούνται με τον Τουρισμό και να εκμαιεύσουν ψήφους. Όσοι όμως καταγόμαστε από τουριστικά μέρη ή ζούμε εκεί, βιώνουμε καθημερινά την σημασία και την σπουδαιότητα της τουριστικής βιομηχανίας και κατανοούμε την τεράστια συμβολή της στην Εθνική μας οικονομία.

Ας πρυτανεύσει η λογική και όχι το θυμικό

Γράφτηκε από τον  |  Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 12:55  |  Κατηγορία ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

Μετά την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών όλα τα κόμματα και τα στελέχη  θα ξεχυθούμε στις περιφέρειές μας, για να δώσουμε τον αγώνα που θα κρίνει την πορεία της Χώρας μας.

H Eλλάδα σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Γράφτηκε από τον  |  Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 03:11  |  Κατηγορία ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

Χρειάστηκαν 6 μήνες, χρόνος εξαιρετικά πολύτιμος για την Ελληνική Οικονομία, για να συνειδητοποιήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα πραγματικά δεδομένα και την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς πιστωτές της Χώρας.


Corfu Radio DJ

rdj

koum quat

ryumos

Κοινωνικό μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας

ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτοσέλιδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

sindromi