ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 19.05.2018

protoselido

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ (13)

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 16:47

Λέμε «ναι» στην άσκηση

Γράφτηκε από τον

ΜΑΓΔΑ ΜΕΣΗΜΕΡΗ

Η απόφαση να αλλάξεις την ζωή σου δεν είναι εύκολη. Οι αναστολές που προβάλει υποσυνείδητα ο εαυτός μας ως άμυνα, είναι πολλές

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΜΕΣΗΜΕΡΗ*

Συχνά πυκνά, συναντάμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες καμπάνιες του Υπουργείου Υγείας ή διαφημίσεις προϊόντων που υπόσχονται να μας απαλλάξουν από την χοληστερίνη. Τι πραγματικά ισχύει και πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τα επίπεδα της χοληστερίνης μας;

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 11:51

Τροφές «σύμμαχοι» των εξετάσεων

Γράφτηκε από τον

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Δ. ΜΕΣΗΜΕΡΗ*
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που εγώ ήμουν αυτή που βρισκόταν στην θέση των μαθητών που θα περάσουν την μεγαλύτερη δοκιμασία της έως τώρα ζωής τους.

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 17:38

Ήλιε - ήλιε είσαι εδώ;

Γράφτηκε από τον

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΜΕΣΗΜΕΡΗ*

Η βιταμίνη D, γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ομοιόστασης του ασβεστίου και του φωσφόρου στο έντερο και στα οστά.

Μαγδαληνή Δ. Μεσημέρη*
Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχει κάτοικος Μεσογειακής χώρας που να μην έχει ακούσει για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 11:06

Δίαιτα «αποτοξίνωσης», θα πάρεις και εσύ;

Γράφτηκε από τον

Μαγδαληνή Δ. Μεσημέρη
Θα θεωρηθεί ως δεδομένο ότι ακολουθήσατε τη συμβουλή μου για το πασχαλινό τραπέζι και έτσι αυτό το Πάσχα άφησε μια πιο γλυκιά επίγευση.

Πόσο προβλέψιμο θα ήταν αν προέβαινα σε διατροφικές συστάσεις για την ημέρα του Πάσχα; Και πόσοι από εσάς δεν έχετε ακούσει ή και διαβάσει τις αμέτρητες συμβουλές και τα tips που συχνά δίνουμε εμείς οι διαιτολόγοι για τις ημέρες αυτές; Άραγε έχει ενδιαφέρον ένα τέτοιο θέμα και αν ναι πόσοι από εσάς θα υιοθετούσατε αυτές τις συστάσεις για το πασχαλινό τραπέζι;

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 10:48

Φτιάξε καφέ να σου πω…

Γράφτηκε από τον

Μεσημέρη Δ. Μαγδαληνή

«Καλημέρα» είναι η πρώτη λέξη που λένε οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις ξυπνήσουν. «Καφές» είναι η επόμενη λέξη που ακολουθεί, για μερικούς δε, μπορεί και να είναι η πρώτη. Εξαρτάται από την ημέρα.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 13:04

Λόγω της ημέρας...

Γράφτηκε από τον

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΜΕΣΗΜΕΡΗ*

Πλησιάζει ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και οι ετοιμασίες για τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις φτάνουν σιγά σιγά προς το τέλος τους. Το πρόγραμμα λίγο-πολύ είναι γνωστό: παρέλαση και μετά οικογενειακά ή με καλούς φίλους για φαγητό. Το μενού είναι ένα και σταθερό εδώ και χρόνια: μπακαλιάρος-σκορδαλιά.

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 10:45

Δείξε μου το πιάτο σου….

Γράφτηκε από τον

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΜΕΣΗΜΕΡΗ*

«Φάε όλο σου το φαγητό», «Μην αφήσεις την τελευταία μπουκιά, είναι η δύναμή σου», «Αν δεν φας όλο σου το φαγητό, δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι». Αναμνήσεις.

koum quat


ΔΙΕΘΝΗ


Βήμα Πολιτών


ΑΘΛΗΤΙΚΑ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Corfu Radio DJ

rdj

ryumos

Κοινωνικό μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας

ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτοσέλιδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

sindromi