Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από ΠΑΕ Κασσιόπη γίνεται Π.Α.Ε. Κέρκυρα & παίζει Γ΄Εθνική 

Η διοίκηση της ΑΟ ΠΑΕ Κασσιώπη Κέρκυρα έστειλε χθες επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ενημερώνει ότι δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League και προτίθεται να συμμετάσχει σε εκείνο της Γ΄Εθνικής.

Το αίτημα θα εξεταστεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όπου αναμένεται να πάρει το πράσινο φως, όπως προβλέπει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) της ΕΠΟ: “Σωματείο που για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία”.

Μάλιστα προβλέπεται ότι «συμμετέχει δε στο πρωτάθλημα της νέας κατηγορίας καθ’ υπέρβαση του αριθμού των ομάδων που προβλέπει η οικεία προκήρυξη».

Η αναφορά γίνεται γιατί ως γνωστό έχει γίνει ήδη η κλήρωση του πρωταθλήματος Γ΄Εθνικής. Την απόφαση για συμμετοχή της ομάδας στη Γ΄Εθνική πήρε σε συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 21/9/20 το ΔΣ της ΠΑΕ και επικαιροποιήθηκε σε νέα χθεσινή συνεδρίαση.

Σαν ερασιτεχνικό σωματείο με νέο όνομα 

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής παίρνουν μέρος ερασιτεχνικά σωματεία. Επομένως θα ανασταλεί η λειτουργία της  Ποδοσφαιρικής  Ανώνυμης Εταιρείας (ΠΑΕ) Κασσιώπη-Κέρκυρα. Όπως προβλέπει το καταστατικό της, για τέτοια περίπτωση, η Ανώνυμη Εταιρεία θα πάρει την επωνυμία Ποδοσφαιρική Αθλητική Ένωση (Π.Α.Ε) Κέρκυρα και εάν δεν αλλάξει κάτι, με αυτό το όνομα θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Κατά πάσα πιθανότητα, τα χρώματα και το σήμα της ομάδας θα παραμείνουν ως έχουν.

Ο Κώστας Χριστοφοράκης προβάδισμα για κόουτς 

Το ΔΣ αποφάσισε να προτείνει στον προπονητή των μικρών ομάδων της ΠΑΕ (Κ19 & Κ17) Κώστα Χριστοφοράκη, κάτοχο διπλώματος UEFA A, να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στο νέο εγχείρημα. Άλλωστε, ο κόουτς έχει  εμπειρία, αφού έχει «ξελασπώσει» και κατά το παρελθόν την ΠΑΕ, όταν «ξέμενε» από προπονητές. Επίσης η νέα ομάδα ξεκινάει με ένα ρόστερ 15-20 παικτών, αποτελούμενο από παίκτες της Κ19, αλλά και της περυσινής Ανδρικής ομάδας. Ωστόσο το ρόστερ αυτό θα ενισχυθεί και με νέες προσθήκες, ικανές να δώσουν στην ομάδα ώθηση για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες «ξαλαφρωμένη» από μέρος των οικονομικών της υποχρεώσεων την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Τότε, που ίσως έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο της αναμενόμενης αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.

Στον 5ο όμιλο μαζί με ΑΕ Λευκίμμης & ΟΦΑΜ 

Εάν πάρει το «ok» από την ΕΕ της ΕΠΟ, όπως αναμένεται, η Π.Α.Ε. Κέρκυρα θα συμμετάσχει στον 5ο όμιλο της Γ΄Εθνικής μαζί με την ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ. Να θυμίσουμε, ότι αρχικά στον όμιλο αυτό είχαν δηλώσει συμμετοχή 14 ομάδες, όμως την τελευταία στιγμή αποχώρησε το Σούλι Παραμυθιάς και έμειναν 13. Επομένως τώρα ξαναγίνεται ζυγός και επειδή έχει γίνει η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος, η ΠΑΕ Κέρκυρα κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνίζεται με την ομάδα, η οποία σε κάθε αγωνιστική ξεχωριστά είχε ρεπό.

Η σέντρα του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 11 Οκτωβρίου 2020.

 Στον 5ο όμιλο, εκτός των τριών κερκυραϊκών ομάδων, συμμετέχουν επίσης: AIT/NIA: ΑΕ Μεσολογγίου, Παναγρινιακός, Αμβρακικός Λουτρού. ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας. ΓΡΕΒΕΝΑ: Αστέρας Καληράχης ΑΡΤΑ: Αναγέννηση Άρτας. ΠΡΕΒΕΖΑ/ΛΕΥΚΑΔΑ: Τηλυκράτης Λευκάδας, ΠΑΣ Αχέρων  Καναλακίου, ΠΑΣ Πρέβεζα, ΠΑΣ Θύελλα 2015. ΗΠΕΙΡΟΣ (Γιάννενα): Θύελλα Κατσικάς.  

Το πρόγραμμα της ΠΑΕ Κέρκυρα 

Οι παρακάτω ομάδες του 5ου ομίλου έχουν ρεπό τις αντίστοιχες αγωνιστικές Α΄& Β΄Γύρου και θα είναι οι αντίπαλες της ΠΑΕ Κέρκυρα. Αναμένεται να κληρωθεί ποια θα είναι σε κάθε αγωνιστική γηπεδούχος.

 

1η αγωνιστική/14η αγωνιστική

Παναγρινιακός 

2η /15η αγωνιστική
Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης 

3η / 16η αγωνιστική
Αχέρων Καναλακίου 

4η / 17η αγωνιστική
Αμβρακικός Λουτρού 

5η / 18η αγωνιστική
ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου 

6η / 19η αγωνιστική
Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας 

7η / 20η αγωνιστική
Αναγέννηση Άρτας 

8η / 21η αγωνιστική
 ΟΦ Αγίου Ματθαίου  

9η / 22η αγωνιστική
 ΠΑΣ Πρέβεζα 

10η / 23η αγωνιστική
ΑΕ Μεσολογγίου 

11η / 24η αγωνιστική
ΑΕ Λευκίμμης 

12η / 25η αγωνιστική
Τηλυκράτης 

13η / 26η αγωνιστική
Θύελλα Κατσικάς 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!