Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη Λυκείου Galileio Galilei της Βερόνα στο 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 η προγραμματισμένη επίσκεψη αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και μαθητών του Λυκείου Galileo Galilei της Βερόνα Ιταλίας στο 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας στο πλαίσιο των ανταλλαγών του προγράμματος αδελφοποίησης των δύο σχολείων. Στην αποστολή συμμετείχαν τρεις εκπαιδευτικοί και 39 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. Την προετοιμασία της τελετής διεκπεραίωσε ο υποδιευθυντής του σχολείου και υπεύθυνος του προγράμματος καθηγητής κ. Χρ. Τσιμπούλης με τη συνδρομή των  καθηγητριών κ. Μαρία Ίσερη και κ. Ελισάβετ Ντεβετζή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης προηθήγηκε η τυπική τελετή υποδοχής με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων από τη μαθητική μπάντα και χορωδία του 1ου ΓΕΛ και ακολούθησαν σύντομες προσφωνήσεις από το διευθυντή του 1ου ΓΕΛ κ. Παχή και την επικεφαλής της ιταλικής αποστολής κ. Vittoria Moraci και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ενθυμίων.

Οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις παρουσιάσεις που προετοίμασαν για την τελετή με θέμα τον πολιτισμό της ιδιαίτερης πατρίδας τους και τις δραστηριότητες των σχολείων τους γενικά.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με πλούσιο πρόγραμμα από τη χορευτική ομάδα του 1ου ΓΕΛ υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ίσερη, ενώ παρατέθηκε πλούσιος μπουφές με εδέσματα που προσέφεραν οι γονείς των μαθητών του προγράμματος αδελφοποίησης.

Το μεσημέρι οι μαθητές των δύο σχολείων μετέβησαν στην Ιόνιο Βουλή, όπου έγιναν δεκτοί από τους εκπροσώπους του Δήμου Κ. Κέρκυρας με επικεφαλής του πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Μεταλληνό και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κ. Κωστάλη. Τόσο ο κ. Μεταλληνός όσο και ο κ. Κωστάλης εξήραν τη μεγάλη αξία του θεσμού των αδελφοποιήσεων για την προσέγγιση μαθητών και κοινωνιών και τόνισαν τη συμβολή της Κέρκυρας στην ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών και του νεοελληνικού πολιτισμού.

Μετά την ανταλλαγή δώρων εκ μέρους των εκπροσώπων του δημοτικής αρχής και των φιλοξενούμενων οι μαθητές των δύο σχολείων τραγούδησαν γνωστά ελληνικά και ιταλικά τραγούδια και η τελετή έληξε με την υπόσχεση της ανταπόδωσης της θερμής φιλοξενίας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στη Βερόνα.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!