Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Η Γράβα στου Πιτιρή (Αγ. Δέκα) μέσα από τον φακό Ολλανδού σπηλαιολόγου

Πρόσφατα ο Ολλανδός σπηλαιολόγος René van Vliet τελείωσε τη σπηλαιολογική αποστολή του στην Κέρκυρα. Μαζί με πολλούς Κερκυραίους επισκέφτηκε 25 σπήλαια σε 15 μέρες. Μια ανασκόπηση της επίσκεψή του μαζί με τον δασολόγο Γιάννη Γαστεράτο στη Γράβα στου Πιτιρή στους Αγίους Δέκα.
Η Γράβα στου Πιτιρή έχει ένα δωμάτιο. Το σπήλαιο έχει μήκος 12,30 μέτρα, πλάτος 4,40 μέτρα και ύψος 2,50 μέτρα. Η δεξιά πλευρά του σπηλαίου είναι το πιο διακοσμημένο μέρος. Στο πάτωμα βρίσκονται πολλούς σπασμένους σταλακτίτες. Οι διακοσμήση του στο σπήλαιο είναι πολύ ευπαθής. Κατά τη έρευνα του σπηλαίου βρέθηκαν δυο νυχτερίδες μέσα στο σπήλαιο, 1 μικρορινόλοφος (Rhinolophus hipposideros) και 1 τρανορινόλοφος (Rhinolophus ferrumequinum).

Περισσότερες πληροφορίες για τις σπηλιές της Κέρκυρας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Speleo Corfu (www.speleocorfu.com).

Ο René van Vliet θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον βοήθησαν. Όπως λέει: «Η επίσκεψή του σπηλαίου αυτού έγινε με την ευγενική και σημαντική βοήθεια των: Γιάννη Γαστεράτου, Θεόδωρου Σκαλίτη, CanyonZone, Rodcle, και Aventure Verticale» .

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!