Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του»: Το πρώτο docudrama της COSMOTE TV

Η δραματοποιημένη σειρά (docudrama) «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του», αφιερωμένη στη ζωή, το έργο και τη διεθνή πολιτική δράση του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας είναι μία παραγωγή της COSMOTE TV και κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 28/9 στις 21:00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Παρά τη φήμη του, πολλοί δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια, από τα νεανικά του χρόνια μέχρι τη διεθνή του σταδιοδρομία ως διπλωμάτη και αργότερα τη θέση του ως πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας.   Η σειρά θα αποτελείται από έξι επεισόδια, με το πρώτο επεισόδιο να παρουσιάζει τα νεανικά χρόνια του Ιωάννη Καποδίστρια, από τις σπουδές Ιατρικής στην Ιταλία μέχρι την επιστροφή στον τόπο καταγωγής του, την Κέρκυρα, από όπου ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πολιτική. Οι πολιτικές του ικανότητες αναδείχθηκαν εκείνη την εποχή και προσέλκυσαν την προσοχή των Γάλλων, αλλά και των Ρώσων κηδεμόνων των Επτανήσων.

Η σειρά είναι βασισμένη όχι μόνο σε αφηγήσεις ιστορικών και σε σπάνια ντοκουμέντα, αλλά και σε αυτοβιογραφικά κείμενα του ίδιου του Καποδίστρια, ξετυλίγοντας ολόκληρη την πορεία του μέχρι και το τραγικό του τέλος, το 1831, γεγονός που επηρέασε σημαντικά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.   Τον Ιωάννη Καποδίστρια υποδύεται ο απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιός Σπύρος Σταμούλης. Τη σειρά σκηνοθετεί ο Γιώργος Γκικαπέππας, ενώ την επιστημονική επιμέλεια υπογράφει ο Ανδρέας Κούκος.    Τη σειρά πλαισιώνουν οι ιστορικοί και καθηγητές: Θάνος Βερέμης, Γιώργος Κοντογιώργης, Χρήστος Λούκος, Αναστασία Παπαδία-Λάλα, Μαρία Ευθυμίου, Ανδρέας Κούκος, Γιώργος Λεοντσίνης, Χριστίνα Κουλούρη, Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, Σοφία Μωραϊτη, οι διεθνολόγοι Ιωάννης Παπαφλωράτος και Στέλιος Αλειφαντής, ο πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας Γιάννης Πιέρης, o πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kjelsen, ο δ/ντης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν και δύο απόγονοι της οικογένειας Καποδίστρια, η επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια Ντάρια Κοσκόρου και η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια.

 

Πληροφορίες

Τα επεισόδια της σειράς θα προβάλλονται, σε Α’ τηλεοπτική προβολή, κάθε Σάββατο βράδυ στις 21:00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Τετάρτη στις 18:00, ενώ μετά την προβολή τους θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Ταυτόχρονα με την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο για θέαση και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!