Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Κορωνοϊός: 156 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, 42 στις ΜΕΘ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 156 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Τις τελευταίες ώρες πέντε συμπολίτες μας κατέληξαν από επιπλοκές του ιού. Τελευταίο χρονικά θύμα, μια 51χρονη γυναίκα που το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν χάσει τη μάχη ένας 74χρονος και ένας 84χρονος από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 289.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 156 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2258 (19.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5065 (43.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 160 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 289 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: iefimerida.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!