Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ο Γ. Τρεπεκλής στην “Παλαιά”: «Μόνιμη στήριξη των μουσικών σωματείων του τόπου μας»

Τη γενέτειρα της μουσικής παράδοσης του τόπου μας, την Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας, επισκέφθηκε ο υπ. Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους της παράταξης «Κέρκυρα να Ζεις».
Ο κ. Τρεπεκλής και συνεργάτες του, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κτήριο και το μοναδικό μουσείο της «Παλαιάς» θαυμάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντικείμενα που συνθέτουν τη μουσική ιστορία του τόπου μας, διατηρούνται και παρουσιάζονται στο κοινό. Σε περίοπτη θέση και το πιάνο του Νικολάου Χαλικιοπουλου Μάντζαρου, συνθέτη του Εθνικού μας Ύμνου, από τους θεμελιωτές του ιδρύματος.
«Θετική εντύπωση προκαλεί και η δουλειά που έχει γίνει με το εξαιρετικής σημασίας αρχείο της Παλιάς Φιλαρμονικής, από το οποίο έχουν αναδειχθεί μοναδικοί μουσικοί θησαυροί, οι οποίοι αξιοποιούμενοι αναδεικνύουν άγνωστα έργα ή συμπληρώνουν την επιστημονική έρευνα. Κι όλα αυτά χωρίς την ουσιαστική στήριξη του κράτους το οποίο παραμένει αμέτοχο της όλης προσπάθειας. Ο Δήμος θα πρέπει να εξασφαλίσει μόνιμη και διαρκή στήριξη των φιλαρμονικών μας.
Η κάλυψη των αναγκών τους, η ανάδειξη των δυνατοτήτων τους, η σύνδεση με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η ενίσχυση ακόμη και σε επίπεδο υποτροφιών των ταλαντούχων μουσικών, θα πρέπει να αποτελέσει αντίδωρο της μακράς προφοράς τους στον κερκυραϊκό πολιτισμό και τη δωρεάν μουσική παιδεία που προσφέρουν στα παιδιά μας», αναφέρει το δελτίο της παράταξης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!