Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ο σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας συμμετέχει στην κινητοποίηση της 24ης Σεπτεμβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας συμμετέχει στην προγραμματισμένη κινητοποίηση των συνταξιούχων του ΙΚΑ έξω από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ.

Σε ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε αναφέρει:

Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ο Μ Α Σ Τ Ε
για τον εμπαιγμό του συνόλου των συνταξιούχων, όσον αφορά στην καταβολή των αναδρομικών, ταοποίανομίμως δικαιούμαστε, βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ του 2015, τις οποίες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πραξικοπηματικά αγνόησε, αλλά και νομιμοποίησε, με το νόμο Κατρούγκαλου, τις μνημονιακές περικοπές,οι οποίες μας έχουν στερήσει περίπου το 60% του εισοδήματός μας. Με την πραξικοπηματική της αυτή ενέργεια (ν. Κατρούγκαλου) η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν εφάρμοσε τιςαποφάσεις του ΣτΕ, με αποτέλεσμα η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση, να προσφύγει ξανά στο ίδιο το ΣΤΕ, και αυτό (άκουσον, άκουσον) να αποφασίσει ενάντια στην δική του απόφαση, ανατρέποντας την πενταετία και αποφασίζοντας καταβολή αναδρομικών μόνο για 11 μήνες. Ο δε πρωθυπουργός στηριζόμενος σε αυτή την Απολλώνιααπόφαση,δήλωσε ότι θα δώσει αναδρομικά μόνο στις κύριες συντάξεις.
Αυτή η κατάφωρη, παράνομη, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση αδικεί 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους στους οποίους όχι μόνο δεν δίνει αναδρομικά αλλά τους στερεί και το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης.
Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε
την καταβολή των αναδρομικών, κύριων συντάξεων, επικουρικών συντάξεων, συντάξεων μετοχικού ταμείου , δώρων και επιδομάτων σε όλους τους συνταξιούχους.
ΚΑΛΟΥΜΕ
την κυβέρνηση να επιστρέψει άμεσα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους.
ΚΑΛΟΥΜΕ
όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους να αγωνιστούν με κινητοποιήσεις για τη δικαίωσή μας. Όσο ο καθένας μας παρακολουθεί από τον καναπέ τις δράσεις των άλλων να είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει δικαίωση.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1. Καταβολή 13ης και 14ης σύνταξης και αναδρομικών αυτών σε εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
2. Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.
3. Επαναφορά του ΕΚΑΣ και οριστική κατάργηση της ΕΑΣ, σύμφωνα και με τις συνεχόμενες (244/2017, 35/2018 και 390/2019) αποφάσεις της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
4. Κατάργηση του ποσοστού για τον ΕΟΠΠΥ που επιβλήθηκε και στην επικουρική.
5. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων του Νόμου Κατρούγκαλου αλλά και της προσωπικής διαφοράς η οποία φέρνει νέες περικοπές στις συντάξεις μας.
6. Παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
7. Κατώτερο μισθό 751 ευρώ για τους εργαζόμενους και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθό που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων.
8. Αυξήσεις των συντάξεων κύριων και επικουρικών.
9. Άμεση καταβολή όλων των συντάξεων που καθυστερούν.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας , που θα γίνει την 24 Σεπτέμβρη, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10 το πρωί στην οδό ΣΑΜΑΡΑ, κάτω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, για να ενώσουμε τη φωνή της διαμαρτυρίας μας ενάντια στη συνεχιζόμενη αντισυνταξιουχική πολιτική.

Για το Δ.Σ.του Συνδέσμου
Πρόεδρος:Νίκου Κώστας
Γ.Γραμματέας:Νικοπάσχος Δημητρης

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!