Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Πληροφορίες ότι η Τουρκία κράτησε στον αέρα για 20 λεπτά το κυβερνητικό αεροσκάφος -Με Δένδια και διπλωμάτες

Σε μια αδιανόητη πρόκληση, σε βάρος επίσημης αποστολής του ελληνικού ΥΠΕΞ, προέβη η Τουρκία, το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η Τουρκία -παρά τις προειδοποιήσεις και από τη Γερμανία- με απίστευτα τεχνάσματα κράτησε στον αέρα για 20 λεπτά το κυβερνητικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και διπλωματική αντιπροσωπεία. Ο κ. Δένδιας, την Τετάρτη, μετέβη στο Ιράκ, συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, και από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, προκειμένου να συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

H αποστολή, ως είθισται, είχε αιτηθεί και λάβει άδεια από τις τουρκικές Αρχές για να περάσει από τον τουρκικό εναέριο χώρο, κατά την επιστροφή στην Ελλάδα. Παρά ταύτα, όπως ανέφερε ο Νίκος Μελέτης της ΕΡΤ, την ώρα που το κυβερνητικό αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τη Μοσούλη -στα σύνορα Τουρκίας και Ιράκ- οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δώσουν την άδεια υπερπτήσης.

Η κίνηση αυτή από τις τουρκικές Αρχές ανάγκασε το κυβερνητικό αεροσκάφος να κάνει κύκλους για 20 λεπτά! Εντέλει, έδωσαν άδεια προκειμένου να συνεχίσει το κυβερνητικό αεροσκάφος, περνώντας πάνω από το Ντιγιάρμπακιρ. Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πτήση θα αντιμετώπιζε κίνδυνο, λόγω έλλειψης καυσίμων, και καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι «αφιλόξενη», με λίγα διαθέσιμα αεροδρόμια.

Ο «χάρτης» της πρόκλησης
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν αποκλείεται η ελληνική πλευρά να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Αγκυρα. Ο «χάρτης» της τουρκικής πρόκλησης με την πορεία -και τους κύκλους- του κυβερνητικού αεροσκάφους:

Νυχτερινά «παιχνίδια» της Τουρκίας στο Καστελλόριζο
Λίγες ώρες νωρίτερα, η Τουρκία έκανε ένα άλλο βήμα όξυνσης της αντιπαράθεσης, καθώς εμφάνισε ένα πλωτό γεωτρύπανο νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου.

Πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο «Kanuni», το οποίο απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι Tasucu στη Μερσίνη με προορισμό το λιμάνι Haydarpasa της Κωνσταντινούπολης. Το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, που είναι εξειδικευμένο για γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη, έπλεε για ώρες με κλειστό τον πομπό του. Ωστόσο, εμφανίστηκε ξαφνικά να πλέει νότια-νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου με ταχύτητα 7 κόμβων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν χθες εξαπέλυσε νέα επίθεση λέγοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος θα πάρουν «την απάντηση που τους αξίζει», ενώ ανακοίνωσε ότι θα βγει και το «Γιαβούζ» στη Μεσόγειο.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!