Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ποιος έχασε την ατομική ευθύνη για να την βρούμε; Γάντια & μάσκες πεταμένα παντού

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί στους δρόμους της Κέρκυρας ένα “περίεργο”, θα έλεγε κανείς, φαινόμενο, με μάσκες , γάντια και υγρά μαντήλια να είναι πεταμένα -σχεδόν- παντού.

 

Γάντια και μάσκες, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, ως μέτρο προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό. Ορισμένοι όμως συμπολίτες μας, δεν δείχνουν την πρέπουσα προσοχή για το πως θα διαχειριστούν το υγειονομικό αυτό υλικό, όταν δεν τους είναι πια χρήσιμο, παρά και την πρόσφατη οδηγία για τον τρόπο απόρριψης μασκών και γαντιών μιας χρήσης, που εξέδωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης , τονίζοντας ότι για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού αυτά τα προστατευτικά μέσα δεν πρέπει να καταλήγουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, πόσο μάλλον στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Οδός Ι.Ανδρέαδη έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο του νησιού!

Κάποιοι όπως φαίνεται έκαναν τη δουλειά τους, προστάτεψαν τον εαυτό τους , άφησαν όμως έρμαιο στα μικρόβια την πόλη και τη δημόσια υγεία,αφού αυτά τα υλικά είναι άγνωστο από ποιους έχουν χρησιμοποιηθεί και κυρίως για ποιο λόγο.

Εικόνες:

Λίγα μέτρα πιο κάτω έξω από τα Γενικά Λύκεια Κέρκυρας & το Νηπιαγωγείο η ίδια εικόνα:

Τελικά είναι θέμα παιδείας, ατομικής ευθύνης …ή μυαλού;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΤΣΑ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!