Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή Καλούδη σε Αποκεντρωμένη για το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ

Προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 226 «για παραβίαση του νόμου και της δημοκρατικής διαδικασίας» κατέθεσε στην αποκεντρωμένη ο Γ. Καλούδης αναφορικά με τη  «συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαδημοτικής Δ.Ε.Υ.Α. Κέρκυρας».

 Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

 

 ΠΡΟΣΦΥΓΗ (ΕΝΣΤΑΣΗ)

άρθρου 226 επ. Καλλικράτη (Ν. 3852/2010)

 

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 

  1) Γιώργου Καλούδη του Νικολάου, Δικηγόρου – Δημοτικού Συμβούλου Κεντρικής Κέρκυρας – Επικεφαλής της Παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων, με Α.Φ.Μ. 024845119

  2) Σπυρίδωνα Βλάχουτου Νικολάου,Δικηγόρου-Δημοτικού Συμβούλου Κεντρικής Κέρκυρας,

  3) Μιλτιάδη-Τηλέμαχου Βασιλάκητου Κωνσταντίνου, Δημοτικού Συμβούλου Κεντρικής Κέρκυρας,

  4) Αγγελικής-Χριστίνας Καρδακάρητου Σπυρίδωνος, Δημοτικού Συμβούλου  Κεντρικής Κέρκυρας,

  5) Κωνσταντίνου Κιτσάκητου Παύλου και της Μαρίνας, Μηχανολόγου – Προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέρκυρας,       με Α.Φ.Μ. 050341275,

  6) Ανέστη (Τάσου) Παϊπέτητου Νικολάου και της Μαρίας, με Α.Φ.Μ. 046278224, Επιχειρηματία, κάτοικων Κέρκυρας

 

 

ΠΡΟΣ

Τον Συντονιστή

της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου,Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 158, Τ.Κ. 26442, Πάτρα,

τηλ. 2610 490333-4

 

Μέσω της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Email: apostolopoulou@1745.syzefxis.gov.gr

katsaros@1745.syzefxis.gov.gr

 

ΚΑΤΑ

 

Της με αρ. 30-354/12.10.2020 Πράξης (Απόφασης) του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας.

 

 

Α. ΑΛΗΘΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Την Κυριακή 12η Οκτωβρίου 2020 συνεκλήθη κατεπείγουσασυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας με μόνο θέμα  εγγεγραμμένο στην Ημερήσια Διάταξη:

 

«Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαδημοτικής Δ.Ε.Υ.Α. Κέρκυρας».

 

Αμέσως μετά τη διαπίστωση απαρτίας,διαδικαστικά και πριν ξεκινήσει η συζήτηση του θέματος εμείς ως Παράταξη ζητήσαμε την αναβολή συζήτησης του θέματος διότι ξεκινούσε εν μέσω μαινόμενης καταιγίδας, με πολλούς συμβούλους απόντες και με βρεγμένους πολλούς παρόντες συμβούλους, από τη καταρρακτώδη βροχή.Το αίτημα αυτό υποστήριξαν και άλλες παρατάξεις και σε κάποια στιγμή το δέχθηκε και η Δήμαρχος. Τελικά δεν αναβλήθηκε η συζήτηση.

 

Αμέσως μετά έπρεπε ο Πρόεδρος, να εφαρμόσει το άρθρο 67 παρ. 5 εδ. β, γτου Ν. 3852/2010:

 

«Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα.», «Πριν από τη συζήτηση το συμβούλιο αποφαίνεται για το κατεπείγον των θεμάτων»,και

 

να βάλει προς ψήφιση την έγκριση του κατεπείγοντος, πράγμα που δεν έκανε ποτέ και έτσι η όλη συζήτηση και απόφαση είναι παράνομη και άκυρη.

 

Αλλά και όταν άρχισε η συζήτηση του θέματος η Δήμαρχος κα Υδραίου έκανε την διπλή πρότασή της για τα δύο (2) λαϊκά μέλη που θα ψήφιζε το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποτελούν την εκπροσώπηση του Δήμου Κερκυραίων στο 19μελές Διαδημοτικό Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., αφού , ως γνωστόν η προηγούμενη απόφαση είχε απορριφθεί, γεγονός που με πολύμηνη μεγάλη καθυστέρηση αποδέχθηκε η κα Υδραίου.

 

Η κα Υδραίου πρότεινε ως λαϊκά μέλη τον κ. Γεώργιο Αρμενιάκο και την κα Σπυριδούλα Μαργαρίτου χωρίς να αναφέρει, εάν έχουν τα προσόντα που απαιτεί ο νόμος, ενώ οι προταθέντες από αυτήν έπρεπε κατά νόμο 1080/1980:

 

«Να είναι δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι με αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης.»

 

Τότε ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας οα’ εξ ημών Επικεφαλής της 3ης σε δύναμη Παράταξης «ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ» Γιώργος Καλούδης κι αφού έλαβα τον λόγο πρότεινα ρητά και με σκεπτικό προς ψήφιση για λαϊκό μέλος τον Οικονομολόγο – Αναπτυξιολόγο – Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέρκυρας κ. Κώστα Κιτσάκη ως έχοντα τα νόμιμα και ουσιαστικά προσόντα, για τα οποία ουδείς αντέλεξε.

 

Η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκστόμισαν και επανέλαβαν όπως και στην ακυρωθείσα απόφαση τον εξής πρωτοφανή «ισχυρισμό»:

 

«Ο νόμος γράφει ότι η Δήμαρχος ορίζει, άρα διορίζει η Δήμαρχος και το Συμβούλιο δεν ψηφίζει.»

 

Αντιτείναμε  τον νόμιμο,εύλογο και δημοκρατικό ισχυρισμό, ότι εάν διόριζε ο/η Δήμαρχος τα 2 λαϊκά μέλη της ΔΕΥΑΚ τότε το θέμα δεν θα ερχόταν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθόσον θα τα διόριζε μόνη της, με πράξη της, όπως έκανε με τους Αντιδημάρχους.

 

Και πάντα έτσι συμβαίνει.  Το Συμβούλιο ψηφίζει και αποφασίζει.

 

Θέσαμε μαζί με τον κ. Βλάχοτο θέμα άλλες τρεις φορές:Να μπεί σε ψηφοφορία η πρότασή μας για Κιτσάκη ως λαϊκό μέλος μαζί με την αναιτιολόγητη πρόταση της Δημάρχου Τελευταία φορά το έθεσα ο α’ διαδικαστικά λίγο πριν την διεξαγωγή ψηφοφορίας αλλά αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία την πρότασή μας για Κιτσάκη ως λαϊκό μέλος και αφού καταγγείλαμε την παράνομη και φασιστική στάση τους αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση πριν την παράνομη ψηφοφορία.

 

Έτσι εμείς οι 4 πρώτοι που είμαστε και Δημοτικοί Σύμβουλοι αποχωρίσαμε και δενψηφίσαμε τα δύο λαϊκά μέλη-πρόταση της Δημάρχου,ως έμπρακτη αντίσταση και αμφισβήτηση στις παρανομίες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες που ακολούθησεο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατ’ εντολήν της Δημάρχου κας Υδραίου,δηλ. ενεργώντας από κοινού φασιστικά, δεν έθεσαν την πρότασή μας για Κιτσάκη σε ψηφοφορία.

 

Τελικά η δημοτική εξουσία ανήρτησε την προσβαλλόμενη πράξηχωρίς τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, η οποία πουθενά δεν γράφει για την πρότασή μας και την τεκμηρίωσή μας προς ψήφιση του κ. Κιτσάκη ως λαϊκό μέλος της ΔΕΥΑΚ, ούτε τον διάλογο που διημείφθη ούτε τον λόγο επί του διαδικαστικού για να τεθεί σε ψηφοφορία ο Κιτσάκης, ούτε γράφει ότι αποχωρήσαμε λόγω του επιχειρούμενου πραξικοπήματος αυτού.Η προσβαλλόμενη πράξη είναι πλαστογραφημένη.

 

Β. ΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ

Την απόφαση – πράξη αυτή προσβάλλουμε για τους εξής νόμιμους, βάσιμους και αληθινούς λόγους:

 

1ος Λόγος Προσφυγής:

Διότι εστάλη πρόσκληση για αποκλειστικά κατεπείγουσα συνεδρίασητην Κυριακή 12Οκτωβρίου 2020, και έπρεπε κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αμέσως μετά τη διαπίστωση απαρτίας, να ψηφισθεί – εγκριθεί το κατεπείγον της σύγκλησης της μονοθεματικήςσυνεδρίασηςγια το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και ειδικότερα της εγγραφής του θέματος αυτού στην Ημερήσια Διάταξη.  Από την αρχή 3 παρατάξεις ζητήσαμε την αναβολή της συνεδρίασης διότι είχε ξεσπάσει καταιγίδα, απουσίαζαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι λόγω της καταιγίδας και εμείς είχαμε βραχεί, αλλά ήμασταν παρόντες και δώσαμε την μάχη.

 

Έτσι αφού παραβιάσθηκε το άρθρο 67 παρ. 5 εδ. β, γ το οποίο ορίζει, ότι:

 

«Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα.», «Πριν από τη συζήτηση το συμβούλιο αποφαίνεται για το κατεπείγον των θεμάτων»., και ουδέποτε τέθηκε σε ψήφιση και ουδέποτε εγκρίθηκε το κατεπείγον της μονοθεματικής συνεδρίασης, η προσβαλλόμενη Απόφαση (Διοικητική Πράξη) είναι παράνομη και άκυρη.

 

Επικουρικά

2ος Λόγος Προσφυγής:

Διότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν είναι η απομαγνητοφωνημένη, δεν καταγράφει τα διαδικαστικά θέματα, το αίτημα αναβολής που θέσαμε και ψηφίσαμε, τα νομικά θέματα και τα θέματα ουσίας που αναπτύξαμε.  Είναι πλαστογραφημένη.  Δεν καταγράφει ούτε τον τύπο, ούτε τα λεχθέντα, ούτε την ουσία της συζήτησης.

 

Επικουρικά

3ος Λόγος Προσφυγής:

Διότι η προσβαλλόμενη απόφαση παραβίασε το νόμο και δεν αναγράφει ότι στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της 2αρχίας Υδραίου – Νεράντζη αντιτείναμε τον εύλογο και νόμιμο ισχυρισμό ότι εάν διόριζε ο/η Δήμαρχος τα δύο λαϊκά μέλη το θέμα δεν θα ερχόταν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθόσον θα διόριζε μόνη της, με πράξη της, όπως έκανε με τους Αντιδημάρχους.

 

 

Επικουρικά

4ος Λόγος Προσφυγής:

Διότι η προσβαλλόμενη απόφαση παραβίασε το νόμο και δέχθηκε ότι και τα δύο λαϊκά μέλη πρέπει να προέρχονται από τον συνδυασμό που έλαβε 33% στον α’ γύρο, ενώ η διαίρεση και το κλάσμα προβλέπει μόνον ένα λαϊκό μέλος για τον συνδυασμό της Δημάρχου κας Υδραίου.

 

Επικουρικά

5ος Λόγος Προσφυγής:

Διότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν αναγράφει ότι ξαναπήραμε τον λόγο άλλες τρεις φορές και ζήτησα να μπει στην ψηφοφορία για τα λαϊκά μέλη το πρόσωπο του κ. Κιτσάκη, πλην όμως Δήμαρχος και Πρόεδρος ενεργώντας με παράνομο και φασιστικό τρόπο δεν έθεσαν την πρότασή μας για τον Κωνσταντίνο Κιτσάκη ως Λαϊκό μέλος σε ψηφοφορία.

 

Επικουρικά

6ος Λόγος Προσφυγής:

Διότι η προσβαλλόμενη απόφαση παραβίασε το νόμο καιστερείται της απαιτούμενης αιτιολογίας για τα προσόντα που έπρεπε να έχουν οι προταθέντες από τη Δήμαρχο κ. Γεώργιος Αρμενιάκος και κα Σπυριδούλα Μαργαρίτου,δηλ. δεν κατέθεσε βιογραφικό τους με την πολιτική ή υπηρεσιακή εμπειρία τους ώστε να ελεγχθούν πολιτικά από το Συμβούλιο εάν έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης και αυτό να μπορεί μετά να κριθεί με τη Διοικητική Διαδικασία και από Δικαστήριο.

 

7ος Λόγος Προσφυγής:

Διότι οι προταθέντες προς ψήφιση από τη Δήμαρχο κα Υδραίου κ. Γεώργιος Αρμενιάκος και κα Σπυριδούλα Μαργαρίτου,δεν διαθέτουν τα υπό του νόμου προβλεπόμενα προσόντα δηλ. δεν προέκυψε να είναι δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι με αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης, μας είναι παντελώς άγνωστοι.

 

Γ. ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Επειδή έχουμε εύλογο και έννομο συμφέρον προς άσκηση της παρούσας:

 

Οι μεν 4 πρώτοι ως Δημοτικοί Σύμβουλοι της 3ης σε δύναμη παράταξης καθόσον η προσβαλλόμενη παραβίασε αφενός μεν το νόμο αφετέρου δε παραβίασε νόμιμα και δημοκρατικά μας δικαιώματα,

 

Ο 5ος Κωνσταντίνος Κιτσάκης ως δημότης του Δήμου, έμπειρος περί τα της ΔΕΥΑΚ και προταθείς για ψήφιση ως λαϊκό μέλος που ποτέ δεν τέθηκε το όνομά μου προς ψήφιση,

 

Ο 6ος Ανέστης Παϊπέτης ως δημότης του Δήμου, επιχειρηματίας στον ΆηΓόρδη Κάτω Γαρούνα που επλήγην και πλήττομαι από τις ανύπαρκτες μέχρι κακές υπηρεσίες νερού και αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Κέρκυρας και έχω ενδιαφέρον για να βελτιωθούν σε ανεκτά όρια οι υπηρεσίες της.

 

Επειδή η θέση και η πρακτική που κατά τα παραπάνω ακολούθησαν Δήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου είναι αφενός μεν παράνομη αφετέρου δε από άποψη πολιτική φασιστική, προσβάλλει τη νοημοσύνη μας, προσβάλλει βάναυσα το δικαιοπολιτικό σύστημά μας που είναι το κράτος δικαίου και όλα αυτά για να εκλεγούν ευνοιοκρατικά οπωσδήποτε οι δικοί τους άνθρωποι, οι οποίοι δεν διέθεταν και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, και έτσι καταπάτησαν, παραβίασαν το δημοκρατικό και νόμιμο δικαίωμά μας να θέσουμε προς ψηφοφορία έναν πολίτη, ένα λαϊκό μέλος τον κ. Κιτσάκη.

 

Επειδή λόγω της κραυγαλέας αυτής παρανομίας, πρέπει να διαταχθεί, κατ’ άρθρο 228 του Ν. 3852/2020, με απόφαση Σας, αναστολή εκτέλεσης της προσβαλλόμενης απόφασης – πράξης μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από το ΣτΕ, άλλως από την Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, διαφορετικά και εντελώς επικουρικά από Εσάς.

 

Επειδή η Δήμαρχος κα Υδραίου καθυστέρησε 14 μήνες να φέρει πρόταση για συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Κέρκυρας και φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό.

 

Επειδή η προσφυγή μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθινή.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

για όσους άλλους θα προσθέσουμενόμιμα

 

και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας

 

και ειδικά αυτού γιανα υποβάλλουμε μήνυση εναντίον τουςγια πλαστογραφία καιπαραποίηση πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου

 

ΖΗΤΑΜΕ

 

Να γίνει δεκτή η παρούσα ως νόμιμη, βάσιμη και αληθινή.

 

Να ακυρωθεί και εξαφανισθεί η με αρ. 30-354/12.10.2020 Πράξη (απόφαση) του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας.

 

Να διαταχθούν η Δήμαρχος κα Μερόπη Υδραίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός να αναρτήσουν – μας κοινοποιήσουν τα πλήρη απομαγνητοφωνημένα Πρακτικά της συνεδρίασης νόμιμα υπογεγραμμένα από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Σώματος κ. Σπύρο Βλάχο,

 

Να διαταχθεί, κατ’ άρθρο 228 του Ν. 3852/2020, με απόφασή Σας, αναστολή εκτέλεσης της προσβαλλόμενης απόφασης – πράξης μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από το ΣτΕ άλλως από την Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, διαφορετικά και εντελώς επικουρικά από Εσάς.

 

Να κληθούμε κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής μας και της προσφυγής μας για να αναπτύξουμε τις απόψεις μας.

 

Να καταδικασθούν η Δήμαρχος κα Μερόπη Υδραίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός στη δικαστική μας δαπάνη, ως ο πίνακας θα επισυναφθεί στο υπόμνημά μας.

 

Κέρκυρα 26 Οκτωβρίου 2020

 

Οι Προσφεύγοντες                    Ο Πληρεξ. Δικηγόρος

 

   Γιώργος Ν. Καλούδης                 Γιώργος Ν. Καλούδης

 

 

 Σπυρίδων Βλάχος

 

 

Μιλτιάδης Τηλέμαχος Βασιλάκης

 

 

  Αγγελική Χριστίνα Καρδακάρη

 

 

    Κωνσταντίνος Κιτσάκης        Ανέστης Παϊπέτης

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!