Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Σχολείο φυλακών: Ψηφιακό Επισκεπτήριο για τους κρατούμενους λόγω Covid-19

Το Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας παραχώρησε στη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας (Β’ τύπου) συνδρομή και τεχνολογική στήριξη για τη δημιουργία Ψηφιακού Επισκεπτηρίου απαντώντας στην ανάγκη επικοινωνίας των κρατουμένων με τους οικείους τους μετά τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία του COVID-19.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μ. Μαγιολαδίτη: «Συγκεκριμένα, έπειτα από την επιτυχημένη δοκιμή της πρώτης φάσης λειτουργίας του (εξ αφορμής των πρώτων περιοριστικών μέτρων ασφαλείας λόγω πανδημίας από 14 Μαρτίου έως 22 Απριλίου 2020), δημιουργήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας νέο Ψηφιακό Επισκεπτήριο τεσσάρων θέσεων.
Το επισκεπτήριο είναι σχεδιασμένο για τις ιδιαίτερες ανάγκες του Καταστήματος, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας επικοινωνιών. Ο χώρος που βρίσκονται οι υπολογιστές είναι πλήρως αναμορφωμένος και αισθητικά άρτιος, αναδεικνύοντας ταυτοχρόνως το ιστορικό βάρος του αρχιτεκτονήματος στο οποίο φιλοξενείται (αρχιτεκτονικό σχέδιο Panopticon του Jeremy Bentham), χτισμένο τη δεκαετία του 1840.

Τα πολλαπλά οφέλη λειτουργίας του για το Κατάστημα Κράτησης (κυριότερο από τα οποία είναι η εσωτερική εκτόνωση της συσσωρευμένης έντασης των κρατουμένων, λόγω αδυναμίας τους να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους κατά τις περιόδους διακοπής των δια ζώσης επισκεπτηρίων) είμαστε βέβαιοι ότι θα φανούν σύντομα».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!