Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

«Αλλιώς μαζί σου» μας λένε M. Βούλγαρη- K. Ξυλάς

Καθαρά …”κερκυραϊκή υπόθεση” η νέα συνεργασία της συμπατριώτισάς μας ερμηνεύτριας Μαρίας Βούλγαρη και του επίσης “δικού μας” καλλιτέχνη Κώστα Ξυλά.

Ο λόγος για το τραγούδι “Αλλιώς μαζί σου” που μόλις κυκλοφόρησε.

“Στο μοίρασμα πολλαπλασιάζεται η αγάπη”

Οπως λέει η Μαρία : ”Μαζί σου ομορφαίνουν οι λέξεις, οι σκέψεις,

μαζί σου όλα είναι αλλιώς. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα απ’ αυτό που κρύβει μέσα της η λέξη “μοιράζομαι”. Στο μοίρασμα πολλαπλασιάζεται η αγάπη, το χαμόγελο, η αγκαλιά, το χάδι, ο έρωτας, η ευαισθησία.

Όλα εκείνα τα υπέροχα συναισθήματα που γεμίζουν την ψυχή.

Κι επειδή αγαπώ να μοιράζομαι μαζί σας τις μελωδίες της ψυχής μου και τις ευαισθησίες της, το “Αλλιώς μαζί σου”, ένα ντουέτο που έγραψα πριν δύο χρόνια, περίμενε αυτήν ακριβώς τη στιγμή για να ταξιδέψει κοντά σας”.

Λίγα λόγια για τη  Μαρία

Η Μαρία Βούλγαρη (Maria Voulgari) είναι τραγουδοποιός με καταγωγή από την Κέρκυρα. Η αγάπη της για τη μουσική, το τραγούδι και την ποίηση φάνηκε από μικρή ηλικία. Η Μαρία δημιουργεί νέα ηχοχρώματα με τη μουσική της και με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της μας ταξιδεύει μέσα από τα τραγούδια της. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας ενώ σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών έγραψε το πρώτο της τραγούδι στην κιθάρα. Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει πολλά μουσικά τραγούδια με ελληνικό, αγγλικό καθώς και πορτογαλικό στίχο.

Έχοντας ήδη πετυχημένες ζωντανές εμφανίσεις, βραβεία και ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις στο ενεργητικό της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μας συστήνεται επίσημα δισκογραφικά μέσα από το πρώτο της Digital Single με τίτλο «Αναγέννηση» από την InSideOut Music Web Promotion.

Η δεύτερη προσωπική δισκογραφική της δουλειά είναι ήδη έτοιμη και αναμένεται να κυκλοφορήσει προσεχώς.  Ποιήματά της έχουν διακριθεί σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πολλά εκ των οποίων φιλοξενούνται σε λογοτεχνικούς ιστότοπους.

Στον ψηφιακό αέρα και η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Σολ Δίεση Μινόρε» από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις Issuu.

“Δεν του άξιζε ο εγκλεισμός και είπαμε να το απελευθερώσουμε”

Όπως σχολιάζει ο Κώστας: «Με τη Μαρία, από τη στιγμή που γνωριστήκαμε ήταν θέμα χρόνου να φτιάξουμε κάτι μαζί. Κάτι που οφείλεται στην κοινή μας φίλη,  την Τζωρτζίνα Τζήλιου, από κει και πέρα τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους. Είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε τραγουδιστικά για την ταινία Μη μου τους κύκλους τάραττε, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στην Κέρκυρα. Το Μαζί σου αλλιώς είναι ένα τραγούδι που είχε στο συρτάρι της για δύο χρόνια απ’ ότι μου είπε. Θεωρώ ότι δεν του άξιζε ο εγκλεισμός και είπαμε να το απελευθερώσουμε. Ελπίζω και του εύχομαι να ταξιδέψει από ψυχή σε ψυχή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Εμείς πλέον το αγαπάμε σαν παιδί μας και καμαρώνουμε για αυτό. Ελπίζω να το αγκαλιάσει κ ο κόσμος και να το νιώσει το ίδιο δικό του. Να είναι καλοτάξιδο, και θα κάνουμε κ άλλα».

Λίγα λόγια για τον Κώστα

Ο Κώστας Ξυλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Ξεκίνησε να τραγουδάει από μικρή ηλικία πλάι στον πατέρα του, και άρχισε να παίρνει μέρος σε συναυλίες και παραστάσεις από 18 χρονών.

Σπούδασε στην Αγγλία όπου έμεινε για 4 χρόνια ολοκληρώνοντας και τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα των Ψηφιακών Ηλεκτρονικών. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και αφού τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου άρχισε να δουλεύει ως προγραμματιστής, με στόχο όμως και το τραγούδι.

Το 2009 ξεκινάει μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Τερψιθέας με τον Πάνο Δήμα και αρχίζει να παίρνει μέρος σε παραστάσεις του Ωδείου είτε ως χορωδός είτε ως ανεξάρτητος ερμηνευτής.

Παράλληλα, κάνει τα πρώτα του βήματα σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα με έντεχνα και rock κομμάτια ελληνικού κυρίως ρεπερτορίου με την κιθάρα του ή συμμετέχοντας σε μουσικά σχήματα για παραστάσεις αφιερώματα, μουσικοθεατρικές ή συναυλιακές, ως τραγουδιστής .

Το 2010 πήρε το 2ο βραβείο στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Χ.Ο.Ν. στο ελαφρό μοντέρνο τραγούδι.

Την ίδια χρονιά γνωρίζεται με τον γνωστό αριστοτέχνη του μπουζουκιού Κώστα Ζαριδάκη, ο οποίος τον εμπιστεύεται και τον παίρνει κοντά του. Μια συνεργασία που διαρκώς ωριμάζει και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Το 2012 παίρνει μέρος σε τρεις συναυλίες του Νίκου Παπακώστα στην Πάργα, στο Ίδρυμα Κακογιάννη και στο Χαλάνδρι με τον Δημήτρη Μπάση και τη Νάντια Καραγιάννη.

Το 2013 τραγουδάει solo στα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά στην τετραήμερη παράσταση του Φωκά Ευαγγελινού «Δρόμοι του Πειραιά».

 

Αλλιώς μαζί σου – Μαρία Βούλγαρη ( Maria Voulgari) feat Κώστας Ξυλάς

Μουσική : Μαρία Βούλγαρη ( Maria Voulgari)

Στίχοι : Μαρία Βούλγαρη ( Maria Voulgari)

Copyright © 2020 All rights reserved

 

Facebook page

https://www.facebook.com/mariavoulgari.singersongwriter/

 

Instagram

https://www.instagram.com/voulgari_maria_/?hl=el

 

Youtube

https://www.youtube.com/channel/UCvz1Ab7ic-pwsuR6IAC6Y3w

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!