Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Δίχως τέλος η ανομία! Παρκιν για μηχανές το πεζοδρόμιο πλάι του Δ. Θεάτρου

ΚΕΡΚΥΡΑ- Πληγές όπου και να κοιτάξεις, είτε είσαι στην Κερκυρα , είτε σε αλλά μέρη, γιατί δε θέλω να πιστέψω πως όλα τα στραβά τα κάνουμε εμείς εδώ στην Κερκυρα σαν να έχουμε καταπιεί κάποιο μαγικό φίλτρο βλακείας και διεκδικούμε το πρώτο βραβείο. Όπου και να κοιτάξεις θα δεις κάτι που θα σε κάνει να στενοχωρηθείς, να τσαντιστεις, να απογοητευτείς και στην χειρότερη, να αδιαφορήσεις!

Περπατας στο πλάι του Δημοτικού Θεάτρου επι της Μαντζάρου και τι πιο φυσιολογικό, να θες να πας από το πεζοδρόμιο. Χα! Έχασες! Το πεζοδρόμιο δεν είναι για τους πεζούς! Τι, όχι; Μα δεν είναι σας λέω! Είναι παρκιν για δίκυκλες μηχανές. Δίκυκλες τρίκυκλες δεν έχει σημασία. Πάντως είναι παρκιν μηχανοκίνητων οχημάτων και καθόλου προσβάσιμο για πεζούς. Τώρα αν έχεις παιδιά, καρότσια, κουβαλάς καμία σακούλα, βρέχει είναι νύχτα δεν έχει φώτα και ημέρα που είναι κλειστά τα μαγαζιά (που δεν φωτίζουν το δρόμο) κανείς το σταυρό σου και περπατάς ευχόμενος να μην έχεις την κατάληξη της γηραιάς κυρίας που το πρωί την παρέσυρε οδηγός (σ.σ. δεν ξέρουμε ποιος έφταιγε αλλά ξέρουμε την κατάσταση της πεζής)!

Ελεος πια με αυτή τη κατάσταση. Εντάξει δεν υπάρχουν επαρκείς θέσεις στάθμευσης για μηχανές ή αυτοκίνητα, το ξέρω κι εγώ από πρώτο χέρι. Όμως αυτό μας επιτρέπει να λειτουργούμε σε βάρος των πεζών ή των ατόμων με κινητικά προβλήματα; Πρέπει να λειτουργούμε σε βάρος κάποιας άλλης ομάδας ανθρώπων; Και σε αυτό το πεζοδρόμιο σταθμεύουν μηχανές. Στο πεζοδρόμιο της Γερασιμου Μαρκορά, αν βρεις κανένα κενό από την πραμάτεια που έχουν καταλάβει τα καταστήματα, θα έχουν παρκάρει αυτοκίνητα, δύο ροδες πάνω, δυο στο δρόμο, ξέρετε τώρα. Και για να μην πιάσω τα πεζοδρομίου που είναι 30 εκατοστά και τα κοσμούν στο κέντρο τους κολώνας της ΔΕΗ . Έλεος πια, αγανάκτησα! Ξέρω, μόνη μου τα λέω, μόνη μου τα ακούω αλλά και τι, να τα κρατήσω μέσα μου δε μπορώ! (Διακομοδω   και λίγο την θλιβερή κατάσταση)

Χριστινα Χονδρογιάννη

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!