Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Διοίκηση ΓΝΚ: Αναβάθμιση ιστοσελίδας ηλεκτρονική παραγγελία εξετάσεων, κατάργηση εκτύπωσης εξετάσεων στις κλινικές

Η διοίκηση του Γεν. Νοσοκομείου Κέρκυρας ανακοίνωσε την υλοποίηση των ακόλουθων δράσεων:

Από τις 25/11/2019 ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση της ιστοσελίδας του νοσοκομείου, σε νέο λειτουργικό σέρβερ. Η νέα ιστοσελίδα είναι πιο φιλική για τον τελικό χρήστη, ενώ εξαιτίας της αναβάθμισης, ανοίγει πλέον η δυνατότητα  μέσω της ιστοσελίδας να κλείνονται ηλεκτρονικά τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Η εφαρμογή αυτή για τα ραντεβού αναμένεται να ενσωματωθεί στη σελίδα στο προσεχές διάστημα. 

Ολοκληρώθηκε επίσης η διαδικασία αγοράς, τοποθέτησης και λειτουργίας barcode scanners αλλά και εκτυπωτών barcode σε όλες τις κλινικές. Με τον τρόπο αυτό, από την προηγούμενη εβδομάδα, όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις που ζητούνται από τους ιατρούς για τους νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο, παραγγέλνονται ηλεκτρονικά, καθώς καταργήθηκε πλήρως η δυνατότητα παραγγελίας χειρόγραφων παραπεμπτικών προς το εργαστήριο. Έτσι υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα, το νοσοκομείο να αποζημιώνεται άμεσα και από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε και η διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος του νοσοκομείου με την ΗΔΙΚΑ. Πρακτικά δηλαδή ο γιατρός δεν χρειάζεται να γράφει κάθε φορά ξεχωριστά παραπεμπτικά, ένα για το νοσοκομείο και ένα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ. Αυτό σημαίνει τεράστια εξοικονόμηση σε κόστος, χρόνο, αλλά και τη δυνατότητα εύκολου ελέγχου στις εξετάσεις που γίνονται ώστε να αποφεύγεται πιθανή άσκοπη σπατάλη και κατάχρηση.

Επιπλέον για την ολοκληρωτική κατάργηση της εκτύπωσης εξετάσεων και μεγάλης χρήσης χαρτιού, η διοίκηση του νοσοκομείου, προχώρησε με πρόσφατη απόφαση σε διαγωνισμό για την αγορά tablet για τις όλες τις κλινικές. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από διετίας στο νοσοκομείο μας έχει καταργηθεί η εκτύπωση ακτινογραφιών. Με την αγορά των tablet, σκοπός είναι  κατά τη διάρκεια της καθημερινής επίσκεψης των ιατρών, πάνω από το κρεβάτι νοσηλείας, να υπάρχει άμεση πρόσβαση στον ακτινογραφικό έλεγχο και τις αιματολογικές εξετάσεις του κάθε ασθενή, και να συμπληρώνεται άμεσα ο ηλεκτρονικός φάκελος. Η αγορά τους και η πλήρης κατάργηση της εκτύπωσης του εργαστηριακού ελέγχου,  αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του επόμενου τριμήνου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!