Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΧΑΝΤΜΠΟΛ

‘Εγινε η αναδιάρθρωση στα πρωταθλήματα χάντμπολ

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (22/6/20) επικύρωσε την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων χάντμπολ.

Σύμφωνα με την απόφαση την ερχόμενη σεζόν το πρωτάθλημα της HandballPremier θα διεξαχθεί με 14 ομάδες χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια σε 2 ομίλους των επτά ομάδων, με τον Φαίακα Κέρκυρας να μετέχει στον όμιλο του Βορρά μαζί με Αερωπό Έδεσσας, ΠΑΟΚ, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Δράμα, Φίλιππο Βέροιας & Ζαφειράκη Νάουσας. Σε ότι αφορά την Α2 Γυναικών, που θα αγωνίζεται και τη νέα περίοδο η ομάδα του Φαίακα και τη Β Εθνική Ανδρών, που μετέχει ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. η ΟΧΕ θα περιμένει πρώτα τις δηλώσεις συμμετοχών, προκειμένου να προχωρήσει σε διαχωρισμό των ομάδων σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Προτεραιότητα η επιβίωση σωματείων & αθλήματος
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων , Τάσος Χειβιδόπουλος, που έκανε και τις σχετικές εισηγήσεις αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Χάντμπολ: «Το Δ.Σ. έλαβε ομόφωνα πολύ σημαντικές αποφάσεις με βασική προτεραιότητα την επιβίωση των σωματείων και κατ’ επέκταση του αθλήματος. Η οικονομική κρίση απόρροια της πανδημίας, έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική πίεση σε όλους τους κλάδους, φυσικά και στον αθλητισμό, ειδικά στον ερασιτεχνικό. Η Ομοσπονδία είχε ξεκάθαρη θέση ότι για την φετινή σεζόν επιβάλλεται οι αναδιαρθρώσεις και τα συστήματα σε όλες τις κατηγορίες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα σωματεία- μέλη μας.
Διαπιστώσαμε τόσο από τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο που στείλαμε, όσο και από τις τηλεδιασκέψεις την περασμένη εβδομάδα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων ανησυχεί έντονα για τις οικονομικές συνθήκες.
Μειώσαμε λοιπόν σχεδόν κατά 50% τις μετακινήσεις,
άρα κατ’ επέκταση και τις διαμονές- διατροφές –που είναι τα βασικότερα έξοδα για τα περισσότερα σωματεία- δημιουργώντας ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια σε όλες τις κατηγορίες.
Επίσης είναι προς συζήτηση και με ποιους άλλους τρόπους θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα σωματεία σε αυτή την δύσκολη μεταβατική σεζόν».”

Handball Premier
Σύμφωνα με την αναδιάρθρωση το πρωτάθλημα Α1 Ανδρών, στο οποίο συμμετέχει ο Φαίακας Κέρκυρας: Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από την σεζόν 2019-2020, ενώ προβιβάζονται από την Α2 τα σωματεία: HC Σαλαμίνα και Ζαφειράκης Νάουσας.
Δημιουργούνται 2 όμιλοι των 7 ομάδων (σύνολο 14) με γεωγραφικά κριτήρια, ως ακολούθως:
1ος όμιλος (Νότος): ΑΕΚ, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, Διομήδης Άργους, ΑΣΕ Δούκα, Ιωνικός ΝΦ, Άρης Νικαίας Olympic Diagnostic, HC Σαλαμίνα.
2ος όμιλος(Βορράς): Αερωπός Έδεσσας ManDynamic, ΠΑΟΚ, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Δράμα Bianco Monte, Φαίακας Κέρκυρας, Φίλιππος Βέροιας, Ζαφειράκης Νάουσας.
Σύστημα
Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε 2 γύρους (14 αγωνιστικές, 12 για κάθε ομάδα)
Β’ φάση: Πλέι οφ (1-8): Οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (8 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται ξανά όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση.
Πλέι άουτ (9-14): Οι 3 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές). Μετά το πέρας της Β’ φάσης οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2 Ανδρών.
Γ΄ φάση: Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας μετά το πέρας της Β’ φάσης των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

Τα άλλα πρωταθλήματα

Α1 Γυναικών
Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από την σεζόν 2019-2020, ενώ προβιβάζονται 3 σωματεία από την Α2 Γυναικών, ο ΦΣ Εθνικός Κοζάνης, ο ΠΑΟ Δόξα Βύρωνα και ο ΓΑΣ Καματερού.
Δημιουργούνται 3 όμιλοι των 4 ομάδων (σύνολο 12). Να σημειωθεί ότι εισιτήριο ανόδου για την Α1 είχε πάρει & ο Φαίακας Κέρκυρας, ως δευτεραθλητής του 2ου ομίλου της Α2. Ωστόσο ο κερκυραϊκός σύλλογος προτίμησε να μην αποδεχτεί την «ευνοϊκή» λόγω κορωνοϊού άνοδο και να παραμείνει στην Α2 κατηγορία.

Α2 Ανδρών
Προβιβάζονται από την Β’ Εθνική 2019-2020 8 ομάδες, οι 2 πρώτες από κάθε υποόμιλο του Νότου και κάθε υποόμιλο του Βορρά) Οι 2 όμιλοι θα χωριστούν σε δύο υποομίλους, ειδικά για την στελέχωση του Νότου θα χρειαστεί κλήρωση. Συνολικά θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα 23 ομάδες.

Άνδρες Κερκυραϊκού & Γυναίκες Φαίακα
Τόσο στην Β΄ Εθνική Ανδρών, που μετέχει ο Κερκυραϊκός, όσο και στην Α2 Γυναικών, που θα πάρει μέρος ο Φαίακας θα ακολουθηθεί επίσης διαχωρισμός με γεωγραφικά κριτήρια που θα αποφασιστεί μετά τις δηλώσεις συμμετοχής.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!