Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση: « Η ζωγράφος Αγλαΐα Παπά- Κερκυραία και Ευρωπαία»

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 12/2  τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: « Η ζωγράφος Αγλαΐα Παπά- Κερκυραία και Ευρωπαία», εκδήλωση που διοργανώθηκε από κοινού από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και την Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  στο πλαίσιο των δράσεων του έργου διασυνοριακής συνεργασίας με τίτλο «Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments» (RyTHM) στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού).

Εταίροι του έργου επίσης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και ο Δήμος Φοινικαίων από την Αλβανία.

Στην έκθεση μίλησε ο Νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας Σ. Μωραΐτης ο οποίος «άνοιξε» τα εγκαίνια δηλώνοντας ότι «Πραγματικά αυτή τη σύσφιξη σχέσεων, εμείς σαν νέα Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε και δεσμεύομαι και εγώ προσωπικά» και επισήμανε τη βαθιά σημασία του πολιτισμού λέγοντας ότι «ο πολιτισμός είναι ένα μάτι το οποίο συνδέει λαούς, συνδέει ανθρώπους, συνδέει κοινωνίες» ενώ η Επιμελήτρια της Έκθεσης Μ. Παπασωτηρίου τόνισε ότι« αυτά τα προγράμματα υπάρχουν για να γνωρίζουμε τους γείτονες μας και ενδεχομένως και τον ίδιο μας τον εαυτό και τη δική μας παράδοση. Μία τέτοια μελέτη περίπτωσης είναι αυτή της Αγλαΐας Παπά”. Ο Δήμαρχος Φοινικαίων από την Αλβανία Χ. Κίτσος εξέφρασε την συγκίνηση και την ικανοποίησή του για την επίτευξη αυτού του προγράμματος.

Το λόγο επίσης έλαβε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τ. Ρηγάκου και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια  του ΔΗΠΕΘΕΚ Β. Δούκα.

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ο Τ. Μεταλληνός, Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας, ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Π. Αγγελόπουλος και ο Μιχαήλ Βραδής.

Οι επισκέπτες με ευχαρίστηση απόλαυσαν τις μελωδίες που πλαισίωσαν την έκθεση καθώς και τα 19 έργα της Αγλαΐας Παπά που απάρτιζαν την έκθεση.

Η έκθεση θα συνεχίσει να λειτουργεί έως τις 12 Μαρτίου.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΔΑΡΑ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!