Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Εξαιρετικοί Σπ. Καρύδη- Π. Μαντζουρογιάννης στα “Βενιζέλεια”

Με δύο κερκυραϊκές παρουσίες στο μήκος Ανδρών & Γυναικών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (9/6/19) στο στάδιο Έλενα Βενιζέλου το 1ο διεθνές μίτινγκ στίβου Βενιζέλεια- Χανιά.

Συγκεκριμένα η Σπυριδούλα Καρύδη του Κερκυραϊκού, η οποία με άλμα 6.23μ ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα στα «μεγαθήρια», που πήραν μέρος στο μήκος Γυναικών. Στο μήκος ανδρών, που πρωταγωνίστησε ο Μίλτος Τεντόγλου, πήρε μέρος και ο αθλητής του Κερκυραϊκού Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, ο οποίος με άλμα 7.30 μπήκε στην οκτάδα του αγωνίσματος. Στους αγώνες συμμετείχαν σπουδαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις. Ο ΣΕΓΑΣ, ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος και ο ΑΟ Κύδων Χανίων ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα.

Ο κόουτς Παύλος Σκορδίλης με την Σπυριδούλα Καρύδη στις εξέδρες του σταδίου των Χανίων

Ο Μ. Τεντόγλου πρωταγωνιστής των αγώνων
Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο των αγώνων, ο αθλητής που κατάφερε στο αγώνισμα με το οποίο έκλεισε το πρόγραμμα να σημειώσει εξαιρετική παρουσία. Ο πρωταθλητής Ευρώπης τον περασμένο χειμώνα ολοκλήρωσε τον αγώνα του με καλύτερη προσπάθεια στα 8,18 μ.(0,8) στo 5ο του άλμα, ενώ είχε ακόμη άλματα στα 7,68 μ., 7,92 μ., 8,14 μ., και 8,06 μ. στο τελευταίο του άλμα. Ο Τεντόγλου έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση στους επόμενους αγώνες του να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από τα 8,20 μέτρα.

Ο Μιχάλης Μερτζανίδης κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 7,83 μ. (2,5), ενώ με κανονικό άνεμο είχε 7,68 μέτρα. Ο Θανάσης Παπαδόπουλος ήταν τρίτος με 7,62 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, που ήταν 7,61 μ. από το 2016. Παράλληλα ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει το όριο (7,70 μ.) για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.

Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 έπιασε ο Αλέξης Αργυρόπουλος, που στο έκτο του άλμα σημείωσε 7,51 μέτρα. Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης ήταν όγδοος (7.30μ), ωστόσο έδειξε βελτίωση, μετά τον τραυματισμό του και γρήγορα φαίνεται ότι θα επανέλθει στις καλές επιδόσεις και θα πιάσει και αυτός το όριο για το ευρωπαϊκό Κ23.

Στις γυναίκες μεγάλος ανταγωνισμός
Στο μήκος των γυναικών νικήτρια ήταν η Quanesha Burks με 6,59 μ. (0,5) και ακολούθησε η Chantel Malone με 6,54 μέτρα. Η Βούλα Παπαχρήστου ήταν τρίτη στον αγώνα μ 6,39 μ. και δεν πήγε όσο μακριά θα ήθελε. Η νεάνιδα Σπυριδούλα Καρύδη ήταν πέμπτη με 6,23 μ., όσο και το ατομικό της ρεκόρ.

*φωτο πανω:Οι πρωταθλητές του Κερκυραϊκού Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης & Σπυριδούλα Καρύδη ήταν εξαιρετικοί στα Βενιζέλεια

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!