Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ευχαριστίες διοικητή ΓΝ Κέρκυρας σε όσους βοήθησαν στην αγορά του μηχανήματος ανίχνευσης covid 19

Με αφορμή την παράδοση στο ΓΝ Κέρκυρας του νέου μηχανήματος ανίχνευσης κορωνοιού, ο διοικητής του ιδρύματος Λεωνίδας Ρουμπάτης, ανακοίνωσε τα εξής:
Χθες με ιδιαίτερη ικανοποίηση παραλάβαμε το μηχάνημα ανίχνευσης κορονοϊού, GeneXpert, με την μέθοδο αυτοματοποιημένου PCR της Αμερικανικής Cepheid.
Το μηχάνημα μοριακών test ζητήθηκε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου με την έναρξη της επιδημίας, προκειμένου το Νησί μας να εξυπηρετείται άμεσα.
Με την παραλαβή σήμερα του μηχανήματος διενέργειας τεστ για τον κορωνοϊό καθώς και ενός ευρέως φάσματος λοιμώξεων, το Νοσοκομείο μας έχει τη δυνατότητα γρήγορα και αποτελεσματικά να δίνει απαντήσεις χωρίς να απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες. Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα πλέον να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ως ένα σύγχρονο Νοσοκομείο μιας άκρως τουριστικής περιοχής.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμότατα τον Βουλευτή Κέρκυρας κ Στέφανο Γκίκα, την Δήμαρχο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Δημήτρη Καλούδη καιτο Δ.Σ αυτού, για την καταλυτική συμβολή τους στην αγορά του μηχανήματος διενέργειας τεστ για τον covid 19.
Από την αρχή της πανδημίας, η κ. Δήμαρχος στάθηκε αρωγός και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Κέρκυρας προχώρησαν στην δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο πολίτες και φορείς είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν ό,τι είχαν δυνατότητα για το σκοπό και της αγοράς του εν λόγω μηχανήματος. Το κόστος του συγκεκριμένου μηχανήματος καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την προσπάθεια των δύο φορέων στους οποίους αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια και ευχαριστίες.
Με την ευκαιρία θα ήθελα γενικότερα να ευχαριστήσω θερμά και τους δύο φορείς για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει όλο αυτό το χρονικό διάστημα για την στήριξη του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος και την κάλυψη των αναγκών οι οποίες υπερδιπλασιάστηκαν λόγω της πανδημίας.
Ευχαριστώ τον Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ κ. Στέφανο Γκίκα για την ουσιαστική βοήθεια του και ενέργειες του στην διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ευχαριστώ την κ. Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας για την πληθώρα των ενεργειών της για την προμήθεια επιπλέον ειδικών μηχανημάτων που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στη λειτουργία του Νοσοκομείου μας καθώς και για την προμήθεια σε υγειονομικό υλικό.
Ευχαριστώ τον κ. Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου για τις άοκνες προσπάθειές του ιδίου και των μελών του Δ.Σ. για την κάλυψη βασικών ελλείψεων που καθίσταντο εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν την περίοδο της οξείας κρίσης λόγω της πανδημίας.
Ευχαριστώ την Διευθύντρια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου κ Κλώνου Ελένη και όλο το προσωπικό του εργαστηρίου για την συμβολή τους και την άψογη συνεργασία”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!