Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΡΙΚΕΤ

Η ΕΛΟΚ ζητάει επανεκκίνηση πρωταθλημάτων κρίκετ

Το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ με επιστολή, που έστειλε την Τετάρτη (6/5/20) προς την ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού και την αρμόδια υγειονομική επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ, εισηγείται την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας στο κρίκετ.

Η Ομοσπονδία προτείνει να της δοθεί το πράσινο φως, προκειμένου να συνεχιστούν τα ανδρικά και γυναικεία πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών κλειστού χώρου και να ξεκινήσουν τα αντίστοιχα ανοιχτού χώρου. Μάλιστα στην επιστολή παρατίθενται στοιχεία και σχεδιασμοί της Ομοσπονδίας όπως προέκυψαν μετά από τηλεδιάσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ, σύμφωνα με τα οποία αναδεικνύεται η τήρηση των μέτρων προστασίας και η χαμηλή επικινδυνότητα μετάδοσης του ιού.

Η επιστολή της ΕΛΟΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ (ΕΛ.Ο.Κ) εξέφρασε συγχαρητήρια τόσο για την πρωτοβουλία και υλοποίηση της δράσης «Ζήσε Αθλητικά», η οποία έτυχε μεγάλης αποδοχής και εντυπωσίασε το παγκόσμιο αθλητικό περιβάλλον, όσο και για την άριστη οργάνωση τηλεδιάσκεψης με όλους τους αθλητικούς φορείς. Εξαιρετικά σημαντική αλλά και άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργείου και της Γ.Γ.Α. με την σύνταξη και ενημέρωση των πληρέστατων υγειονομικών πρωτοκόλλων από την Υγειονομική επιτροπή. Με την έναρξη αποκλιμάκωσης των μέτρων της Κυβέρνησης και έχοντας υπόψη θεσμοθετημένη οδηγία για υποβολή προτάσεων των αθλημάτων ως προς την επανεκκίνηση των αγωνιστικών εκδηλώσεων, η ΕΛ.Ο.Κ απέστειλε στοιχεία και σχεδιασμούς της Ομοσπονδίας μας όπως προέκυψαν μετά από τηλεδιάσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ.

Ποια είναι τα δεδομένα
Στην επιστολή παρατίθενται τα εξής δεδομένα
1. Η χαμηλή επικινδυνότητα του αθλήματος του Κρίκετ (αποστάσεις πάνω από 2 μέτρα κρατούνται στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ αθλητών ).
2. Το γεγονός ότι λόγω των κανονισμών παιδειάς τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό χώρο το Κρίκετ απαιτεί τεχνικές δεξιότητες, φυσική κατάσταση, υψηλή αντίληψη αλλά δεν συγκαταλέγεται στα αθλήματα «σώμα με σώμα».
3. Η μη παρουσία φιλάθλων στο αγωνιστικό χώρο.
4. Η ανάγκη επανεκκίνησης των Πρωταθλημάτων Κλειστού και Ανοιχτού Χώρου 2020 σε ηλικιακές κατηγορίες που αποτελούν στόχο αναπτυξιακού σχεδιασμού της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο αξιολόγησης παγκόσμιας κατάταξης της χώρας (global ranking).
5. Η χαμηλή παρουσία κρουσμάτων στο νησί.
6. Η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στην Προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2020 τον Αύγουστο.
7. Η διάθεση ανοιχτού αγωνιστικού χώρου Κρίκετ (14 .400 m2)
8. Η τήρηση των πρωτοκόλλων και μέτρων προστασίας όπως μας έχουν αποσταλεί από την Γ.Γ.Α
9. Η εκτίμηση των κινδύνων αγωνιστικής δραστηριότητας στο άθλημα , όπου είναι χαμηλότερη από την δραστηριότητα στην κοινωνική ζωή.

Τι εισηγείται η Ομοσπονδία
1. Την επανεκκίνηση Πανελληνίων Πρωταθλημάτων κλειστού χώρου Νέων – Ανδρών, Εφήβων, Νέων -Γυναικών, Γυναικών Αγ. Περιόδου 2020.
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ : ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (40Χ25). Κατά την διάρκεια του αγώνα, στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται οχτώ αθλητές ( και από τις δύο ομάδες) και δύο διαιτητές, (σύνολο 10). Εκτός αγωνιστικού χώρου ένας γραμματέας για τήρηση του σκορ, τέσσερις αθλητές και δύο προπονητές.
2. Την επανεκκίνηση Πρωταθλημάτων Ανοιχτού Χώρου Παίδων, Ανδρών και Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών Αγ. Περιόδου 2020.
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ :ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΡΙΝΑΣ ΓΟΥΒΙΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 14.400 m2
Κατά την διάρκεια του αγώνα, στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται 13 αθλητές ( και από τις δύο ομάδες) και δύο διαιτητές, (σύνολο 15). Εκτός αγωνιστικού χώρου ένας γραμματέας για τήρηση του σκορ , εννιά αθλητές και δύο προπονητές.
3. Την επανεκκίνηση Πρωταθλημάτων Ανοιχτού Χώρου Κορασίδων, Γυναικών Αγ. Περιόδου 2020.
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΡΙΝΑΣ ΓΟΥΒΙΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 14.400 m2
Κατά την διάρκεια του αγώνα, στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται 10 αθλητές ( και από τις δύο ομάδες) και δύο διαιτητές, (σύνολο 12). Εκτός αγωνιστικού χώρου ένας γραμματέας για τήρηση του σκορ, έξι αθλητές και δύο προπονητές.
4. Την επανεκκίνηση προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Ανδρών εν όψει συμμετοχής της σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Αύγουστο.
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΡΙΝΑΣ ΓΟΥΒΙΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 14.400 m2
Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται 8 αθλητές , ένας προπονητής , ένας βοηθός .
Πάντα σε συνεργασία με τις οδηγίες των επιστημόνων το Υπουργείο και την Παγκόσμια Ομοσπονδία, θέτουμε πάνω από όλα την προστασία των αθλητών , των προπονητών και των εργαζομένων και ακολουθώντας τα δεδομένα και τις εξελίξεις θα είμαστε προσηλωμένοι στην ασφάλεια τους ενώ θα κάνουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό το άθλημα μας με 200 και πλέον χρόνια ιστορία στην Κέρκυρα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!