Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η καταπληκτική συναυλία – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στις Σινιές και οι βραβεύσεις (φωτο – video)

ΚΕΡΚΥΡΑ – Μια καταπληκτική συναυλία κάτω από το φως της Σεπτεμβριάτικης Πανσελήνου με θέα όλη την Κέρκυρα και τα παράλια της Βορειοανατολικής Κέρκυρας- η τελευταία – δόθηκε στις Σινιές το βράδυ του Σαββάτου που αποτελούσε την παράσταση αφιέρωμα στα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. Επρόκειτο για μια άρτια οργάνωση από πλευράς τηρούμενων μέτρων ασφαλείας, ήχου, φωτισμού και φυσικά περιεχομένου.

Η διάθεση, το χιούμορ και το ταλέντο είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέαμα που προσφέρθηκε σε όλους όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν, διδαχθούν και ψυχαγωγηθούν από την εξαίρετη δουλειά των συντελεστών αλλά και του πολιτιστικού συλλογου Σινιών που ανέλαβε όλη τη διοργάνωση και που η διοίκηση, μέσω του προέδρου Γιάννη Γαρνέλη επιφύλασσε εκπλήξεις για τους πρωταγωνιστές της σκηνής.

Η απήδαλος ναυς, το σύμβολο της Κέρκυρας, δόθηκε από τον δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη στον μοναδικό Γρηγόρη Βαλτινό.

Ο Παναγιώτης Μπαρμπάτης αποτελεί πια επίτιμο μέλος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών, ο Παντελής Κοντός βραβεύτηκε για την προσφορά του στον πολιτισμό ενώ όλοι έλαβαν επαίνους και ανθοδέσμες.

Η βράβευση του Παντελή Κοντού

 

Απόσπασμα ερμηνείας του Γεράσιμου Ανδρεάτου

Την διεύθυνση της συναυλίας είχε ο Μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης ενώ αφηγητής ήταν ο διακεκριμένος Έλληνας ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός. Συμμετείχαν οι Λυρικοί ερμηνευτές :  Λία Κολυτά (σοπράνο ) ,  Ελήνη Δάβου  ( μέτζο σοπράνο ) , Αντώνης Κορωναίος (τενόρος ) , Σπύρος Σουέρεφ ( τενόρος ) , Παντελής Κοντός ( βαρύτονος ) . Λαϊκός ερμηνευτής ο Γεράσιμος Ανδρεάτος . Σολίστ στο μπουζούκι ο συνθέτης Δημήτρης Λίβανος .

Η συναυλία έκλεισε με πυροτεχνήματα!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!