Quantcast
ΑΛΙ-ΘΙΝΑΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Η φίλη μου η Μαρία διορίστηκε!

Η μονιμοποίηση της φίλης μου με γέμισε χαρά! Καθόλου επειδή βολεύτηκε το καλό το κορίτσι. Μεγάλη χαρά γιατί η Μαρία Αγάθου, μια δραστήρια παιδο-ψυχολόγος, που για 15 χρόνια εργάζεται στην ειδική αγωγή ως αναπληρώτρια, συμμετέχει σε σωματεία για το

ΑΛΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

παιδί, δίνει διαλέξεις και προσφέρει στο σύνολο, από τούδε θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της, σταθερά, στην ειδική, δημόσια εκπαίδευση.

Για κάθε σύγχρονο δυτικό κράτος η Ειδική Δημόσια Εκπαίδευση και η στελέχωσή της είναι απλά… σπουδαία.

Την εβδομάδα που διορίστηκε η Μαρία, στα ΜΜΕ πρωτοστάτησε η είδηση ότι στο Δημόσιο Νοσοκομείο Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε από την Οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ένα πρωτοποριακό χειρουργείο: τοποθέτηση τεχνητής ίριδας σε συνδυασμό με αντι-γλαυκωματική επέμβαση. Το συγκεκριμένο είδος της τεχνητής ίριδας εισήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από αίτημα της Οφθαλμολογικής κλινικής. Το χειρουργείο πραγματοποίησε ο συμπολίτης μας, οφθαλμίατρος, Σπύρος Δραζίνος και η ομάδα του.

Για κάθε σύγχρονο δυτικό κράτος η υψηλού επιπέδου Δημόσια Υγεία, είναι κάτι παραπάνω από ζητούμενο, είναι ορόσημο της ευημερίας του.

Εδώ και λίγα χρόνια στο διαδίκτυο, υπάρχει ο ιστότοπος stintaxi.com, που έχει κατασκευάσει ο δάσκαλος Παύλος Κώτσης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εύχρηστο δωρεάν βοήθημα των μαθημάτων του δημοτικού, γεμάτο χρώμα και πολλή, πολλή δουλειά από έναν εκπαιδευτικό του δημοσίου σχολείου που κατορθώνει να βοηθήσει τους μαθητές με δημιουργικό και χαρούμενο τρόπο!

Για κάθε σύγχρονο, δυτικό κράτος ο καλός δάσκαλος αποτελεί εχέγγυο για την πρόοδο της κοινωνίας και της επιστημονικής κοινότητας.

Οι τρεις εκπρόσωποι του Δημόσιου τομέα που κοσμούν το άρθρο αυτό, δεν είναι μόνοι τους. Στις υπηρεσίες του Δημοσίου, εργάζονται πολλοί ακόμη άξιοι και χρήσιμοι άνθρωποι. Μαζί τους χιλιάδες ανάξιοι που εξευτελίζουν και τις υπηρεσίες και την χώρα μας, προκαλώντας με την αδράνειά τους συνεχείς σκοπέλους στην πρόοδο και την παραγωγικότητα. Οι οριακές εμπειρίες όλων μας κατά καιρούς στα γκισέ του δημοσίου, αρκούν για να επιθυμεί κανείς να το… ξηλώσει ολόκληρο.

Και όμως.

Οι χώρες που ευημερούν είναι εκείνες που στηρίζονται σε ένα δυνατό δημόσιο τομέα με γρανάζια που κινούν την κρατική μηχανή χωρίς αγκομαχητά και στάσεις.

Η δική μας, όχι μόνον δεν σεβάστηκε ποτέ το δημόσιο, αλλά το μετέτρεψε διαχρονικά σε αποθήκη ψηφοφόρων και σερβιτόρων των πολιτικών γραφείων. Βόλεψε, η τέλεια λέξη είναι το «βόλεψε», πολλούς ανθρώπους που το ζημίωσαν διαχρονικά. Κι επειδή ποτέ δε συνέφερε να εφαρμόσει ελεγκτικό μηχανισμό για την απόδοσή τους –υπάρχουν επιτυχημένα μοντέλα σε Ευρώπη και Αμερική- τους επέτρεψε να το σαπίσουν.

Το έκανε τελικά θέμα ανθρώπου.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη και πολλοί και καλοί άνθρωποι, που τιμούν το Δημόσιο. Αν μη τι άλλο, δείχνουν στην εξουσία ότι δεν τα κατάφερε τόσα χρόνια, να το διαλύσει εντελώς.

Γι΄ αυτό τους ευχαριστούμε!

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 12ης -2-2020 της ΚΣ στη στήλη Αλι-θινά!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!