Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ψυχή του Πέτρου Γάλλια γράφει: «Υποκλίνομαι με δέος στην ομορφιά της ψυχής σας»

Ο μοναδικός Πέτρος Γάλλιας, ο πολυτάλαντος αυτός άνθρωπος, που το ταλέντο του ξεπερνάει το μπόι του και είναι ισάξιο της φήμης της Κέρκυρας παγκοσμίως, προσπάθησε να εκφράσει όλα όσα νιώθει και σκέφτεται, για όλους τους Κερκυραίους και μη, αυτού του τόπου, έτσι όπως εκφράζονται για τον ίδιο αλλά και για τις παραστάσεις που παρακολουθούν, στις οποίες ο κ. Γάλλιας βάζει την υπογραφή του. Ο λόγος φυσικά, για τα συναισθήματα που γέμισε ύστερα από όλα γράφτηκαν ή ειπώθηκαν για την αριστουργηματική παράσταση «Μυριέλλα», της οποίας οι κριτικές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Όχι φυσικά μόνο για τον Πέτρο μας, αλλά και για όλους όσοι συμμετείχαν, από την Συμφωνική ορχήστρα της Παλαιάς, για τους χορωδούς της χορωδίας Κέρκυρας, όσο και για την Ρόζα και τον Παντελή, όπου ακούμε όπερα και δεν γίνεται να μην την συνδυάζουμε με τις υπέροχες φωνές της κας. Ρόζας Πουλημένου και του κ. Παντελή Κοντού. Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί ξεχωριστοί, όλοι τους έβαλαν το λιθαράκι τους για το αποτέλεσμα που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε στην Κέρκυρα. Μακάρι η παράσταση να επαναληφθεί!

 

Η ψυχή του Π. Γάλλια γράφει:

Αυτό που συμβαίνει σε κάθε μας συνάντηση, σε κάθε μας παράσταση, είναι τόσο ξεχωριστό. Τόσο μαγικό. Ο τρόπος που εκφράζετε τη χαρά σας, την αποδοχή σας, την επιδοκιμσία σας, την αγάπη σας, κάνει την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά. Από χαρά. Από ευγνωμοσύνη. Από αγάπη. Για όλους εσάς, τους ανθρώπους του τόπου μου. Του νησιού μου. Και κάθε φορά νιώθω και πιο έντονα, πιο δυνατά, το χειροκρότημα, τις αγκαλιές, τα λόγια σας. Και κάθε φορά νιώθω ευλογημένος που είμαι εδώ. Μαζί σας.
Ναι, νιώθω ευλογημένος κάθε φορά που είμαι εδώ, στο μαγικό νησί μας, με τα υπέροχα πλάσματα του, τους μουσικούς, τους χορωδούς, τους τραγουδιστές, τους ηθοποιούς και με όλους εσάς τους υπέροχους ανθρώπους αυτού του μοναδικού τόπου!
Δεν υπάρχουν λόγια που να εκφράζουν όλα αυτά που γεμίζετε την ψυχή μου με την γενναιοδωρία, με τη ζεστασιά, με την αγάπη σας. Το “ευχαριστώ”, μου μοιάζει λίγο. Υποκλίνομαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε όλους σας και σε κάθε έναν σας ξεχωριστά! Υποκλίνομαι με δέος στην ομορφιά της ψυχής σας. Και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου – και ονειρεύομαι – την επόμενή μας συνάντηση! Να έχουμε όλοι υγεία! Σας αγαπάω.

Όλοι οι συντελεστές

Συμφωνική Ορχήστρα Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας / Χορωδία Κέρκυρας

Μουσική: Αλέξανδρος Γκρεκ
Πρωτότυπο κείμενο – Στίχοι: Μάρκος Μαλλιαράκης

Μουσική Διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς
Διασκευή – Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Κοστούμια – Σκηνικά αντικείμενα: Πηνελόπη Μαμάλου
Προετοιμασία – Διεύθυνση χορωδίας: Χριστίνα Καλλιαρίδου

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης:

Μυριέλλα: Τζίνα Πούλου
Μάνος: Αλέξανδρος Ανδρέας Χαζάπης
Μανώλης: Παντελής Κοντός
Γιώργης: Γιώργος Βλάχος
Θωμάς: Κωνσταντίνος Παλαιολόγου
Μαρούλης: Κωνσταντίνος Χειρδάρης
Λέλα: Ρόζα Πουλημένου
Γιαννάκης: Πέτρος Καρύδης
Δήμαρχος: Γαβριήλ Χειρδάρης
Μισέλ: Μαρία Πανάρετου
Λοστρόμος / Αστυφύλακας: Γιώργος Ζερδαλής
Αστυνόμος: Βαγγέλης Ζήκος
Χωρικοί, ψαράδες, καλεσμένοι, κάτοικοι νησιών: Οι χορωδοί του Ανδρικού και Γυναικείου τμήματος της Χορωδίας Κέρκυρας

Έρευνα – επιμέλεια: Κώστας Καρδάμης
Αποκατάσταση παρτιτούρας από το χειρόγραφο: Βίκυ Στυλιανού
Βοηθός Μαέστρου Συμφωνικής: Φωτεινή Αγγέλη
Κατασκευή Σκηνικών: Χρήστος Μπογδάνος
Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Σουρβίνου
Διεύθυνση παραγωγής: Σπύρος Κακαρούγκας
Παραγωγή: Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας (Παλαιά) 2019

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!