Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΚΑΚΙ

Κέρκυρα: Η Κατ. Γκουτζούκη «χρυσή» στο Πανελλήνιο Σκακιστικό Κ12!

Η Κατερίνα-Αργυρώ Γκουτζούκη του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κοριτσιών Κ12 του Βορείου ομίλου στο Πανελλήνιο Νεανικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κερκυραία αθλήτρια πήρε τον τίτλο κυριολεκτικά στο νήμα, αφού μέχρι και τον προτελευταίο γύρο ήταν ισόβαθμη με την Βασιλική Αλεξανδρή της Σκακιστικής Ακαδημίας Συκεών-Νεάπολης, την οποία και νίκησε στον τελευταίο γύρο κατακτώντας έτσι αήττητη το χρυσό μετάλλιο.

Ο χάλκινος Μαξιμιλιανός Σκέμπρης παίζει σκάκι υπό το βλέμμα των γονιών του (φωτο αρχείου

Για το ίδιο πρωτάθλημα ο σκακιστής του ΣΠΖ Κέρκυρας Σίμων-Μαξιμιλιανός Σκέμπρης, γιός του Grand Maitre και Πανελληνιονίκη Σπύρου Σκέμπρη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία open 10 ετών.

Μάλιστα έχοντας ισοβαθμία με τον δεύτερο. Υπενθυμίζουμε ότι φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, που προκαλεί ο covid, τα πρωταθλήματα 8-10-12-14 ετών διοργανώθηκαν σε δύο ομίλους, ενώ των 16 ετών σε ενιαίο όμιλο (Νότιο).

Πάνω Ιωσήφ Μοσχάτ & Σαββίνα Ανεμογιάννη ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στο Βόρειο όμιλο. Κάτω από αριστερά Αλέξανδρος Λευθεριώτης-Απόστολος Παλαιολόγου συνεχίζουν στον Νότιο όμιλο.

 

Τον Βόρειο όμιλο, οι αγώνες του οποίου πραγματοποιήθηκαν από την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 μέχρι και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 σε αίθουσες του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ» στην Θεσσαλονίκη. Και το Νότιο όμιλο, οι αγώνες του οποίου ξεκίνησαν την Παρασκευή 28 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν αύριο, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου στην Αττική. Στα πρωταθλήματα πήραν μέρος συνολικά 244 αθλητές (150 στο Νότιο όμιλο και 94 στον Βόρειο όμιλο) από όλους τους σκακιστικούς ομίλους της χώρας. Ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας πήρε μέρος στους αγώνες με έξι σκακιστές-στριες του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου εκ των οποίων οι τέσσερις αγωνίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και οι δύο συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη του πρωταθλήματος στην Αθήνα . Να σημειωθεί ότι μετάλλια θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και κάθε ομίλου ξεχωριστά.

Ο κερκυραϊκός απολογισμός :
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:
Γκουτζούκη Αικατερίνη-Αργυρώ Κ16: ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Σκέμπρης Σίμων-Μαξιμιλιανός Open 10: ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Μοσχάτ Ιωσήφ-Θεόδωρος Open 12: 10η θέση
Ανεμογιάννη Σαββίνα Open 10: 12η θέση

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Μετά από έξι γύρους (απομένουν ακόμα τρεις), ο Αλέξανδρος Λευθεριώτης στην κατηγορία Α 16 βρίσκεται στην 15η θέση της κατάταξης, ενώ ο Απόστολος Παλαιολόγου, που αγωνίζεται στην κατηγορία open 10 είναι στην 5η θέση, μόλις μισό βαθμό πίσω από την κορυφή.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!