Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα  Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, που έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με Αναπηρία μηνύματα εξέδωσαν ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρα Μ. Ανδριώτη.

 Αναλυτικά:

Ο Δ. Μπιάγκης

3η Δεκέμβρη: Μας αφορά όλους… Ισονομία, Ισοπολιτεία, ατομικά δικαιώματα, δοκιμάζονται με τον πιο σκληρό, άνισο και άδικο τρόπο. Ενσυναίσθηση, κατανόηση και αλληλεγγύη είναι οι αρχές και οι αξίες, οι οποίες πρέπει συνοδεύουν την καθημερινότητά μας. Η ομαλή κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία χωρίς προκαταλήψεις, ρατσισμό και βία, είναι ευθύνη όλων μας. Είναι χρέος της Πολιτείας, προσηλωμένη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας, να διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλους, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν την κοινωνική ζωή που δικαιούνται και τους αξίζει. 

 Η  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κέρκυρας M. Aνδριώτη

Η προστασία της αξίας και η εγγύηση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας των Ατόμων με Αναπηρία συνιστά, θεμελιώδη αρχή της  Κοινωνικής Δικαιοσύνης  & του Πολιτισμού μας, αλλά κυρίως ρητή επιταγή του Συντάγματος. Γι αυτό Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς οφείλουν να προωθούν αποτελεσματικές δράσεις για την ομαλή και αποδοτική κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία. Όλοι μας έχουμε χρέος να στηρίζουμε τα Άτομα με Αναπηρία  ώστε, υπό όρους σεβασμού της αξίας τους και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, να συμμετέχουν ισοτίμως στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Κι αυτό γιατί κάτω από  τις συνθήκες αυτές, τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν, κατά το δυνατόν, να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα άλλα μέλη του κοινωνικού συνόλου, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργώς και ισοτίμως στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης

«Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου είναι προτεραιότητα κάθε δημοκρατικής κοινωνίας και κάθε πολιτισμένου Κράτους που σέβεται τους πολίτες του. Οι διεκδικήσεις των Ατόμων με Αναπηρία για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής τους ζωής και η υλοποίηση των πολιτικών εκείνων, που θα μεγιστοποιούν τις προοπτικές πλήρους κοινωνικής αποκατάστασης και ενσωμάτωσης τους, οφείλει να βρίσκει πρακτική ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες και την κινητοποίηση όλου του πολιτικού κόσμου προς την κατεύθυνση αυτή.

Σήμερα, ως ημέρα ευαισθητοποίησης υπέρ του δίκαιου και αδιάκοπου αγώνα τους, που εδράζεται στην αρχή της ίσης αντιμετώπισης και των ίσων ευκαιριών, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, πως κάθε μέρα που περνά, χωρίς να την αξιοποιούμε ως κοινωνία προκειμένου να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των Ατόμων με Αναπηρία, αποτελεί μία χαμένη ευκαιρία για όλους μας.

Δεδομένου ότι, τα Άτομα με Αναπηρία δεν παλεύουν για ένα ειδικό καθεστώς αντιμετώπισης, δεν μάχονται για να γίνει η ζωή τους ευκολότερη, αλλά ίση με του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου, πιστεύω ακράδαντα πως, ο αγώνας διεκδίκησης των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους, δεν αποτελεί υπόθεση δράσης μονάχα της σημερινής ημέρας, αλλά οφείλει να αφορά στην κάθε ημέρα.

Η προσπάθειά μας όχι για την τυπική, αλλά για την ουσιαστική ισότητα που συνεπάγεται την ίση μεταχείριση στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου μας, εκπληρώνει με ήθος και ειλικρίνεια, το σεβασμό μας στην ατομική ιδιαιτερότητα».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!