Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα: Ρεσιτάλ των «Σειρήνων» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Cheerleading

Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, η  καρδιά του Cheerleading   χτύπησε στην Κέρκυρα, όπου αποτέλεσε τον τρίτο σταθμό του 4ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, Cheerleading, που πραγματοποιείται  «On Tour», λόγω τον ειδικών καταστάσεων της πανδημίας.

 

Με τις αθλήτριες & τον αθλητή του κερκυραϊκού συλλόγου « Σειρήνες του Βορρά» να δίνουν για έξι και μισή ώρες,   από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4.30 το απόγευμα,  στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό γήπεδο  του ΕΑΚΚ, τη μάχη της διάκρισης. Ωστόσο οι κλειστές θύρες  του ΕΑΚΚ, που απαγόρευαν τη συγκέντρωση θεατών ακόμα και στον προαύλιο χώρο εκτός του γυμναστηρίου, δεν εμπόδισαν τους γονείς και φίλους των αθλητριών να «καμαρώσουν» απευθείας τις προσπάθειές τους. Γι αυτό φρόντισε η Ομοσπονδία Cheerleading.

Οι γονείς παρακολούθησαν τις προσπάθειες των παιδιών τους απ’έξω… μέσω οθόνης

Σε συνεννόηση με την διοίκηση του αεροδρομίου, που της παραχώρησε χώρο στο όμορο με το ΕΑΚΚ πάρκινγκ , έστησε πρόχειρο κιόσκι και τοποθέτησε Οθόνη, μεταδίδοντας  απευθείας τον αγώνα των Σειρήνων του Βορρά, ειδικά για τους οικείους των αθλητών. Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, οι Σειρήνες του Βορρά  με 58 αθλήτριες και έναν αθλητή, που συγκρότησαν έξι ομάδες και ένα ντουέτο, διαγωνίστηκαν σε έξι κατηγορίες. Ταυτόχρονα με το Πανελλήνιο πραγματοποιήθηκε και το αναπτυξιακό πρόγραμμα, OLYMPUS OPEN, στο οποίο οι «Σειρήνες του Βορρά συμμετείχαν  με 1 ομάδα. Οι προσπάθειές τους βιντεοσκοπήθηκαν και στάλθηκαν  στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, προκειμένου οι κριτές της να βαθμολογήσουν τους συμμετέχοντες. Να σημειωθεί ότι  μετά την αξιολόγηση τα αποτελέσματα θα ενοποιηθούν και η Ελληνική Ομοσπονδία θα δημοσιοποιήσει  την κατάταξη των αθλητών ανά κατηγορία και θα αποστείλει μετάλλια-κύπελλα & διπλώματα στους νικητές. Η αυλαία του πρωταθλήματος, που έχει τέσσερις σταθμούς, άνοιξε στις 18 Ιουλίου με πρώτο σταθμό την Αθήνα. Ακολούθησε το περασμένο Σάββατο (25/7/20) η Θεσσαλονίκη, προχθές ήταν η σειρά της Κέρκυρας και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή (31/7/20) στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετέχουν  15 σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας, από όλη την Ελλάδα:

Σ.Ο.Α.Χ.Β.Ε. ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ 

Ε.Ε.Ο.Α.Χ. ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ

ΤΕΧΝΗ & ΑΘΛΗΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Α.Π.Σ. ΟΙ ΑΠΟΣΠΕΡΙΔΕΣ

Α.Σ. ΑΡΜΟΝΙΑ ΘΗΒΑΣ

Α.Γ.ΟΠ. ΜΥΡΤΑΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ

Α.Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Π.Α.Π.Γ.Σ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ

Α.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΥΑΘΛΟΙ

Α.Π.Σ.  ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Α.Σ.  ΜΩΒ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Α.Ο. ΝΗΡΗΙΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Α.Ρ.Γ. & ΜΑΖΟΡΕΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

 

Αξιόλογη η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας 

Στη σημασία της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας, ώστε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα, αναφέρθηκε η αντιπρόεδρος της  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑς ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΓΚ Ε.Ο.Τ. – Α.Ο.Χ, & υπεύθυνη του Συλλόγου Ομαδικού Αθλητικού Χορού Βορειοδυτικής Ελλάδος «Σειρήνες του Βορρά» Άννα Αποστολοπούλου:  «Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας να μη χαθεί το Πρωτάθλημα αλλά να προσαρμοστεί η αγωνιστική διαδικασία στα νέα δεδομένα με όλο το τεχνικό προσωπικό και τον εξοπλισμό της Ομοσπονδίας να μεταφέρεται κατά τόπους στην Ελλάδα, ώστε οι αθλητές να αγωνιστούν, είναι μια άκρως αξιόλογη κίνηση αθλητικού ιδεώδους και σεβασμού προς όλα τα σωματεία της χώρας και τους αθλητές τους! Αυτή η πρόκληση, αν και δύσκολη για όλους μας, έχει ξαναζωντανέψει πάλι το κίνητρο, τη δύναμη και τον ενθουσιασμό που χάσαμε με την πανδημία! Νιώθω ευγνώμων για όλους εσάς που ταξιδεύετε για εμάς και τα παιδιά μας  κι όσους άλλους τρέχετε μαζί μας!».

 

Υπερηφάνεια για τις ΣΕΙΡΗΝΕΣ
Για την προσπάθεια των «Σειρήνων της» δηλώνει υπερήφανη η Άννα Αποστολοπούλου: «

Όμως, μέσα από την ψυχή μου ευχαριστώ πολύ τους κύριους ήρωες αυτής της διοργάνωσης, τα παιδιά μου! Που δεν το έβαλαν κάτω. Τολμούν! Ρισκάρουν! Παθιάζονται & Αγωνίζονται σαν μία ομάδα με ένα όνομα «ΣΕΙΡΗΝΕΣ»! Σας λατρεύω! Σας Θαυμάζω και την ώρα του αγώνα η φωνή μου έγινε η φωνή όλων των γονέων, που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να σας χειροκροτήσουν από κοντά και να φωνάξουν για εσάς. Γονείς, να είστε πολύ υπερήφανοι για τα παιδιά σας! Είμαστε παντός καιρού και οι δυσκολίες μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς! Να είστε σίγουροι!».

Οι μαμάδες ένθερμες υποστηρίκτριες των Σειρήνων του Βορρά.

Ευχαριστήρια 

Τέλος η Άννα Αποστολοπούλου εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης στην Κέρκυρα: “Eυχαριστώ θερμά, πέρα από την Ομοσπονδία και το τεχνικό προσωπικό της, όσους με βοήθησαν σε αυτό το εγχείρημα!
Ράνια Κολιού,  Σπύρο Παυλίδη & Αγγελική  Καρακώστα η παρουσία σας όπως πάντα ήταν καταλυτική ώστε όλα να γίνουν στην ώρα τους όπως πρέπει.

  • Σοφία Ζενεμπίσηείσαι η γιαγιά της καρδιάς μου.
    Γεωργία Αργυρούη αμέριστη βοήθεια σου στη γρήγορη προετοιμασία των παιδιών ήταν πολύτιμη.
    • Χρυσούλα Τόμπρου, Φώτη Σκούρτη, Τάσο Μπούα, η παρουσία σας μας τίμησε ιδιαίτερα.
    •Οι Γιατροί μας, Σπύρος Δαφνής και Νίκος Δοκανάρης, ήταν μεγάλη ασφάλεια για εμάς η ιατρική σας επαγρύπνιση.
    •Δημοσιογράφοι που παραστήκατε για να καλύψετε το γεγονός
    • Σταμάτης Καταπόδης ακούραστος με το φωτογραφικό σου φακό κάλυψες ολο το πρωτάθλημα ώστε να μείνουν όλες οι στιγμές ζωντανές μέσα από τις φωτογραφίες σου.
    •Γονείς, που ζητωκραυγάζατε κάτω από τον ήλιο για να μας ενθαρρύνετε, υποκλίνομαι για το πάθος και την ένθερμη συμπαράσταση σας!  Να είστε όλοι καλά γιατί μόνο με καλή προαίρεση ο αθλητισμός και ο πολιτισμός θα πάνε μπροστά σε αυτό το νησί! Κι εσείς αποδείξατε ότι την έχετε!».
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!