Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Χαλικιόπουλος αντί Πελάη στο Εργατικό Κέντρο

Αλλαγή συσχετισμών στην προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Η παράταξη του πρώην προέδρου Γιάννη Χαλικιόπουλου επανακτά την πλειοψηφία από την παράταξη του σημερινού προέδρου Σταμάτη Πελάη.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας, που δημοσιοποιήθηκε χθες και αφορούσε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν καταθέσει οι δύο παρατάξεις και είχε εκδικαστεί στις 13 Μαΐου 2019.

Σύμφωνα με την απόφαση στην εννεαμελή προσωρινή διοίκηση, ορίστηκαν πέντε μέλη προτεινόμενα από την παράταξη Γιάννη Χαλικιόπουλου: Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος καθώς και οι Σπύρος Αργυρός, Παύλος Ζήμος, Αντιγόνη Λευτεριώτη και Γιώργος Μουζακίτης και τέσσερα από την παράταξη ΔΑΣ-ΠΑΜΕ: Σταμάτης Πελάης, Ελένη Μάζη, Γιώργος Ανδριώτης και Χρήστος Γκράτσας.

Η νέα προσωρινή διοίκηση καλείται εντός διμήνου να διεξαγάγει εκλογές για την ανάδειξη της «κανονικής» αιρετής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Στο μεταξύ χθες σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προσφερόμενα από ισχυρή παρουσία ΜΑΤ και με «απαγορευτικό» σε δημοσιογράφους και κάμερες, διεξήχθη το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Το ιστορικό
Οι τελευταίες εκλογές ανάδειξης διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας είχαν πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2016. Μετά από τριετή θητεία προκηρύχτηκαν εκλογές στις 27 Φεβρουαρίου 2019. Στις 18/2/19 είχε προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ για επικύρωση των αντιπροσώπων, που είχαν δικαίωμα να πάρουν μέρος στις εκλογές. Τα μέλη του ΔΣ, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ ζήτησαν την διαγραφή 19 αντιπροσώπων, με τον ισχυρισμό ότι εκπροσωπούν σωματεία τα οποία έχουν περιληφθεί ως μέλη του ΕΚ κατά παράβαση της νομοθεσίας. Μάλιστα έγινε προσφυγή στην Δικαιοσύνη για την εξαίρεση των 19 εκ των οποίων,όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ επιμερίζονται ως εξής : οι 9 συνταξιούχοι, οι 8 του ξενοδοχείου ΙΚΟΣ, 1 πυροσβέστης και 1 εργαζόμενος στο “Βοήθεια στο Σπίτι” (οι δύο τελευταίοι είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι).

Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα και εξέδωσε προσωρινή διαταγή εξαίρεσης των 19 από τις εκλογές. Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου κατέθεσε έφεση κατά της προσωρινής διαταγής, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην γενική συνέλευση για εκλογή εφορευτικής επιτροπής εκλογών μέχρι να τελεσιδικήσουν οι προσφυγές στα Δικαστήρια. Ακολούθησε η «προσωρινή κατάληψη» του Εργατικού Κέντρου από το ΠΑΜΕ με αλλαγή στις κλειδαριές και την διεκδίκηση να προχωρήσει κανονικά η εκλογική διαδικασία. Ωστόσο με παρέμβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου δεν έδωσε το παρόν στην Γενική Συνέλευση για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής ο δικηγόρος δικαστικός αντιπρόσωπος με αποτέλεσμα να μπει φρένο στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Τελικά η θητεία του ΔΣ έληξε «οριστικά» στις 2 Απριλίου 2019 και μετά από αιτήματα των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων το Πρωτοδικείο όρισε προσωρινή διοίκηση, με την πλειοψηφία των μελών της να προέρχεται από την παράταξη ΔΑΣ/ΠΑΜΕ. Στις 17/4/2019 η προσωρινή διοίκηση συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος Σταμάτης Πελάης, Αντιπρόεδρος Χρήστος Γκράτσας, Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Θεοφύλακτος, Ταμίας Δανιήλ Γαβριηλίδης, Έφορος Γιώργος Ανδριώτης Μέλη: Ελένη Μάζη, Γιάννης Χαλικιόπουλος, Παύλος Ζήμος, Σπύρος Αργυρός

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!