Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Κλείνει το ΕΑΚΚ & για την Σπ.Καρύδη μετά την αναβολή της Ολυμπιάδας

Παύει πλέον η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση προπόνησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατόπιν απόφασης της ΔΟΕ για αναβολή τους λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Υπενθυμίζουμε ότι

Η  Σπυριδούλα Καρύδη του Κερκυραϊκού ήταν  η μοναδική αθλήτρια, που της επιτράπηκε  να προπονείται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας. Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη συμπεριλαμβάνονταν  στο σύνολο των 107  αθλητών-τριων από 13 Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας (σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και τρεις Κύπριοι πρωταθλητές), που εξαιρέθηκαν  από την απαγόρευση προπονήσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, επειδή προετοιμάζονταν  για τη συμμετοχή τους ή την διεκδίκηση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τροποποιείται η ΚΥΑ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020 (ΦΕΚ 855/Β/13-3-2020), η οποία στο άρθρο πρώτο, παράγραφος 6, προέβλεπε ότι αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας «των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».

Η τροποποιητική ΚΥΑ θα αφορά το σκέλος της εξαίρεσης «των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους», εξαίρεση την οποία θα αναιρεί, έπειτα από τη σημερινή συμφωνία της ΔΟΕ και της Ιαπωνίας περί αναβολής της προγραμματισμένης διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

Κατόπιν αυτών, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Επικράτεια θα παραμείνουν κλειστές χωρίς την παραμικρή εξαίρεση.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!