Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Κορωνοϊός: : Ένα βήμα πριν το lockdown τα Ιωάννινα

Ο κορωνοιος εξαπλώνεται με σταθερή ταχύτητα σε όλη τη χώρα και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Κοζάνη, Ιωάννινα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Κορινθία, είναι Περιφερειακές ενότητες όπου καταγράφονται μεγάλες ταχύτητες στην πορεία του κορωνοιου και οι οποίες παρακολουθούνται τις δύο τελευταίες εβδομάδες από την Πολιτική Προστασία και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε εκτενή αναφορά χθες  στους λόγους για τους οποίους ελήφθησαν τα μέτρα στην Κοζάνη σημειώνοντας ότι και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Σήμερα Σάββατο ο κ. Χαρδαλιάς θα μεταβεί στην Κοζάνη, όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, όσο και στα Γιάννενα.

Ο κορωνοιός  και μέτρα στην Κοζάνη

Υπενθυμίζεται ότι η καραντίνα και τα αυστηρά μέτρα θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες.

Η Κοζάνη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού (Κατηγορία 4), με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να εφαρμόζει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όπως καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης κ.α.

Σημειώνεται ότι στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!