Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη  Κ. Ζορμπά για την  Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Η 3η Δεκεμβρίου   Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων για Αναπηρία μας δίνει την ευκαιρία  αφενός να αναδείξουμε τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία αφετέρου να φωτίσουμε τα στοιχεία που δημιουργούν μια διαφορετική πραγματικότητα από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αποτελεί Ημέρα ευαισθητοποίησης αλλά και διεκδίκησης για ισότιμη θέση στην κοινωνία, για καταπολέμηση των διακρίσεων και άρση των αποκλεισμών.

Ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων   αποτελούν προτεραιότητά μας τα θέματα που αφορούν την αναπηρία  και η ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να γίνεται καθημερινή πράξη η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Με την επίγνωση ότι ζούμε σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο θεωρούμε επιβεβλημένη τη συνεργασία με φορείς που δραστηροποιούνται στον τομέα της Αναπηρίας με γνώμονα τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ατόμων αυτών, σε μια κοινή προσπάθεια να αμβλύνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Άμεσα  η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρόκειται να ξεκινήσει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Παρατηρητηρίου με ένα από τους βασικούς του άξονες την ψυχοκοινωνική τους στήριξη, την παροχή συμβουλευτικής και υποστηρικτικών υπηρεσιών στα ίδια τα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους, καθώς και την ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους.

Το μήνυμα της σημερινής Ημέρας είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του καθενός, το δικαίωμα στις ίδιες ευκαιρίες και την ισοτιμία.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!