Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Μαχειμάρης, Λέσσης, Τζάννε σε ενημέρωση για ΠΕΣΔΑ & ανακύκλωση

Στο Υπουργείο Εσωτερικών παραβρέθηκαν χθες οι δήμαρχοι Νότιας –Βόρειας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, Γιώργος Μαχειμάρης  καθώς και η αντιδήμαρχος  Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Ανάπτυξης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Π. Τζάννε.

Οι εκπρόσωποι των τριών δήμων της Κέρκυρας συμμετείχαν στην σύσκεψη, που προσκάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών προς τους εκπροσώπους των νησιωτικών δήμων και Περιφερειών για να ενημερωθούν για τις επικείμενες αλλαγές των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και την έμφαση στην Ανακύκλωση.

Την ενημέρωση έκαναν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γιώργος Κρεμλής σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας, ενώ μεταξύ άλλων ήταν παρόντες κο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και δήμαρχοι νησιωτικών δήμων,

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικός  κυβερνητικός στόχος  είναι η οριστική διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Η ανακύκλωση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αγγίζει το 18%. Στόχος της πολιτείας είναι το 2022 η ανακύκλωση να φτάσει στο 50%, διαφορετικά είναι ορατός ο κίνδυνος για επιπλέον πρόστιμα. Ο ΥΠ.ΕΣ στάθηκε στην ανάγκη ενός νέου μοντέλου ανακύκλωσης – ανταποδοτικής με κατευθείαν διαλογή στην πηγή, ώστε να μην επαναληφθούν οι τραγικές εικόνες που έζησε και η Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια με τα βουνά των σκουπιδιών στους δρόμους.

Τι είπαν Λέσσης-Μαχειμάρης σε Γραφάκο

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης οι Κώστας Λέσσης και Γιώργος Μαχειμάρης συναντήθηκαν και με τον γενικό γραμματέα διαχείρισης αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, στον οποίο επαναδιατύπωσαν τις απόψεις τους σχετικά με το κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών στην Κοζάνη, αλλά και την ανάγκη να ενισχυθούν οικονομικά και σε μηχανήματα  για να αντέξουν το βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων  οι νεοϊδρυθέντες δήμοι της Κέρκυρας.  Ο γενικός γραμματέας έδειξε κατανόηση για τα αιτήματα των δημάρχων και τους είπε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν εκ νέου στην επικείμενη εντός των ημερών σύσκεψη με παρόντες τους βουλευτές, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων & τους δημάρχους Κέρκυρας-Παξών.

Τα σπιτάκια της ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Στην ενημερωτική ημερίδα του Υπουργού Εσωτερικών έγινε αναφορά και για τα  «σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης», όπου θα προμηθευτούν οι δήμοι και  οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες, ενώ αυτόματα λαμβάνουν κουπόνι που εξοφλείται σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ. Το αντίτιμο είναι 1 ευρώ ανά 33 συσκευασίες. Τα «σπιτάκια» είναι προσφορά του συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» και δεν έχουν κοστίσει ούτε ένα ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και στους δήμους.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!