Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Με Α. Γκερέκου & Σπ. Γιαννιώτη ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης 

Με δύο κερκυραϊκές παρουσίες  πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 06/09 υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού  Τουρισμού, ο 1ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης 2020  στο Πευκί του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Της Προέδρου  του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου, η οποία από κοινού με τον δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά, έδωσαν το σήμα εκκίνησης. Και του Ολυμπιονίκη, Παγκόσμιου Πρωταθλητή  και μέλους του  International Marathon Swimming Hall of Fame, Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος τιμήθηκε από τους διοργανωτές. Στη διοργάνωση παρέστη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. 

Η Διοργάνωση 

Για πρώτη φορά, ύστερα από 2.500 χρόνια πραγματοποιήθηκε η αυθεντική διαδρομή των 10χλμ. με ονόματα παγκόσμιας κλάσης που κολύμπησαν πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου( 480 π.Χ.) ακολουθώντας το παράδειγμα του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας, τους πρώτους δηλαδή κολυμβητές υπεραποστάσεων, σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας, Ηρόδοτο, που βοήθησαν τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου. Η διαδρομή διεξήχθη στα στενά του Αρτεμισίου, ενώνοντας τη Στερεά Ελλάδα με τη Θεσσαλία και τους νομούς Ευβοίας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας. Η δράση ξεκίνησε το Σάββατο (5/9/20) με τον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 3χλμ, ακολούθησε η διαδρομή του 1.5χλμ, στην παραλία Πευκί. Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, η διοργάνωση κορυφώθηκε με την αναβίωση της κολυμβητικής διαδρομής των 10χλμ στα στενά του Αρτεμισίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και έναν παιδικό αγώνα 800μ. Επίσης  πραγματοποιήθηκε συμβολική εκδήλωση στον αρχαίο οικισμό της κοινότητας Αρτεμισίου, όπου βρίσκεται η Μαυροελιά του Αρτεμισίου ή Ελιά Μαυρομανδήλα. Πρόκειται για ένα μνημείο της φύσης και της τοπικής ιστορίας, μία από τις παλιότερες ελιές του κόσμου, που έχει χρονολογηθεί άνω των 2.500 ετών. Στους νικητές , όλων των αγώνων απονεμήθηκε συμβολικά από ένα κλαδί της Μαυροελιάς. Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο πρώτευσαν στους Άνδρες, ο Βούλγαρος Petar Stoychev και στις Γυναίκες η  Ελληνίδα Βίκυ Κουβέλη. 

 

Ποιοι συμμετείχαν στους αγώνες 

Στους αγώνες έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων ο Βούλγαρος Ολυμπιονίκης Petar Stoychev ( 4 συμμετοχές σε Ολυμπιάδες, 11 τίτλους σε major international open water marathon swimming FINA series και μέλος του  Ice Swimming Hall of Fame), ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης του Ρίο, Yasu Fukuoka. Από την Ελλάδα μεταξύ άλλων,  η παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters, Βίκυ Κουβέλη, η χάλκινη πρωταθλήτρια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης open water του 2011, με συμμετοχές σε 4 Ολυμπιάδες, Μαριάννα Λυμπερτά, η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, που έχει διασχίσει 2 φορές τη Μάγχη, Σοφία Ψιλόλιγνου, ο μαραθώνιος κολυμβητής της Μάγχης, Γιάννης Κωτσιόπουλος, οι αθλητές της εθνικής ομάδας κολύμβησης:  Δημήτρης Νέγρης, Ανδρέας  Γεωργακόπουλος, Στελλίνα Απλαντή, Ηλέκτρα Λεμπλ, Όλγα Ντάλλα, ο πρωταθλητής  Γιώργος Σκοτάδης (Διεθνής με την ΕθνικήςΟλλανδίας).

Στο πλαίσιο των αγώνων, τιμήθηκαν για την παρουσία τους οι Σπύρος Γιαννιώτης, Νίκος Γέμελος, Petar Stoychev, Yasu Fukuoka, Βίκυ Κουβέλη, Μαριάννα Λυμπερτά και Σοφία Ψιλόλιγνου, ενώ για την ιδέα και το έργο του, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού  Ιωάννης Κοντζιάς. 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!