Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάσκετ: Η Χάποελ Τελ Αβιβ «φλερτάρει» τον Κερκυραίο Κ. Μέξα

Μετά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Στέφανο Δέδα, δεν αποκλείεται  να αυξηθεί το ελληνικό στοιχείο στους πάγκους της Ισραηλινής Winner League. Ο Κώστας Μέξας είναι μεταξύ των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Ο κερκυραίος κόουτς  είναι υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ, μετά την απόλυση του Αριέλ Μπέιτ – Χαλάμι.

Όπως αναφέρουν στο Ισραήλ, οι κόκκινοι προσέγγισαν σε πρώτο χρόνο τον Οκτάι Μαχμουτί, δίχως όμως να προκύψει συμφωνία. Έτσι, το δεύτερο πλάνο περιλαμβάνει το όνομα του πρώην προπονητή του Ηρακλή, κι αυτό του Γιούριτσα Γκόλεματς, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στην ABA Liga με την Κόπερ Πριμόρσκα.

Ο Κώστας Μέξας είναι ένας από τους καλύτερους και πιο φιλόδοξους προπονητές της νέας γενιάς, με την εργατικότητα να είναι το πρωτεύον γνώρισμα του, παράγοντας σημαντικό έργο σε κάθε πάγκο που έχει καθίσει μέχρι σήμερα…

Ο Κώστας Μέξας

Γεννήθηκε το 1976 στην Κέρκυρα. Φοίτησε στο Β΄Γυμνάσιο και στη συνέχεια Β΄Λύκειο, ενώ στα μυστικά του μπάσκετ μυήθηκε στον Ιόνιο Αθλητικό Σύλλογο από τον καθηγητή  φυσικής αγωγής Γιώργο Αρακλειώτη. Ωστόσο παρά το ταλέντο δεν ακολούθησε καριέρα καλαθοσφαιριστή. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠ Θεσσαλονίκης πήρε μεταπτυχιακό στην προπονητική. Την καριέρα του ως κόουτς την ξεκίνησε σε ηλικία 21 ετών από τον Χορτιάτη  (1997-03). Συνέχισε ως βοηθός προπονητή στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης(2003-04). Ανέλαβε πρώτος προπονητής στα γυναικεία τμήματα του Μ. Αλέξανδρου (2004-05) και της Καστοριάς (2005-06).

Τη διετία 2006-2008 εργάστηκε στη ΜΕΝΤ ενώ για τρία χρόνια -2008-2011- θήτευσε στον πάγκο του Ηρακλή. Από το 2011 μέχρι και το 2015 ήταν μέλος του προπονητικού τιμ του ΚΑΟ Δράμας (ως άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Καλαφατάκη και έπειτα του Νέναντ Μάρκοβις). Το 2014-2015 ανέλαβε πρώτος προπονητής στην ομάδα της Δράμας.

Στη συνέχεια, τις σεζόν 2015-2017 εργάστηκε στον Απόλλωνα Πάτρας και μετά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Τρικάλων. Τον Οκτώβριο 2018 επέστρεψε στον Ηρακλή  και τον οδήγησε μετά από οκτώ χρόνια παραμονής στην Α2 σε άνοδο στα σαλόνια  της  Basket League. Ωστόσο το καλοκαίρι του 2019 διεκόπη η συνεργασία του με τους κυανόλευκους. Στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου, που διανύουμε, το όνομα του ήταν μεταξύ των υποψηφίων να αναλάβει προπονητής του ΠΑΟΚ, υπήρξαν συζητήσεις με τη διοίκηση του Δικεφάλου, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!