Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξενοδόχoι-AOCTA & ΟΕΤΚ Κέρκυρας: Ψυχραιμία…& προς Θεού όχι μειώσεις τιμών

Την ανάγκη να κρατήσουν την ψυχραιμία τους οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Κέρκυρας και να μη προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών, τόνισαν χθες , μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κέρκυρας, οι πρόεδροι Ξενοδόχων Μπάμπης Βούλγαρης Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Σπύρος Χαλικιόπουλος και Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων, Περικλής Κατσαρός.

Μάλιστα οι Μπάμπης Βούλγαρης και Σπύρος Χαλικιόπουλος έχουν προγραμματίσει για αύριο συνάντηση, προκειμένου να καθορίσουν κοινή στάση των δύο κλάδων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κρίση του κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής τα κυριότερα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί είναι : Tο πλήρες πάγωμα των κρατήσεων. Οι τουρ οπερέιτορς ζητούν αναβολή των πληρωμών των προκαταβολών που συνήθως έδιναν αυτήν την περίοδο. Πλήγμα στην κρουαζιέρα. Ακύρωση σχολικών εκδρομών. Και «απογοητευτικές» μέχρι στιγμής κρατήσεις για το Κερκυραϊκό Πάσχα.

Ωστόσο, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας την Παρασκευή (6/3/20) στο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), χαρακτήρισε την κρίση, ως μια παροδική κατάσταση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ελληνικός τουρισμός θα βγει νικητής, από την “αναπάντεχη και δυσάρεστη περιπέτεια του κορωνοϊού που επηρεάζει όλο τον κόσμο”.

«Πάγωμα» κρατήσεων
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας Σπύρος Χαλικιόπουλος, μιλώντας χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κέρκυρας, ανέφερε: “Στο πάγωμα των κρατήσεων, που παρατηρείται το τελευταίο δεκαήμερο, σε συνδυασμό με το αίτημα των τουρ οπερέιτορς να μετατεθούν οι ημερομηνίες των προκαταβολών». Τα φαινόμενα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο έχουν καταγραφεί και επιβεβαιωθεί. Ενώ, ο Σύνδεσμος με επιστολή του, ζητά από τα μέλη του να ενημερώσουν και ποια ακόμα προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Τα καταλύματα ακόμα δεν «κόλλησαν» ιό ακυρώσεων
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Περικλής Κατσαρός δήλωσε: “ ότι ο κλάδος του δεν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με τις κρατήσεις δεδομένου ότι στα διαμερίσματα οι κρατήσεις αρχίζουν πιο αργά από τα ξενοδοχεία. Υπάρχουν τουρ οπερέιτορς, που ζητούν αναβολή των πληρωμών αλλά όχι πολλοί και συνέστησε προσοχή στις κινήσεις όλων προκειμένου να μην πέσουν θύματα πιέσεων για πτώση των τιμών”.

Προς Θεού…όχι μειώσεις τιμών!
Την ανάγκη οι επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου της Κέρκυρας να μην μπουν σε έναν εσωτερικό ανταγωνισμό που θα μειώσει τις τιμές των καταλυμάτων, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπτης Βούλγαρης. Ο κίνδυνος μιας τέτοιας εξέλιξης, θα ήταν η κατάρρευση των τιμών κάτι που θα συνοδεύει τα καταλύματά μας για τα επόμενα χρόνια. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τα ξενοδοχεία του Βερολίνου που παρά την ακύρωση της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της πόλης, τρεις ημέρες πριν γίνει, αρνήθηκαν να δώσουν πίσω τα χρήματα των κρατήσεων. Τη σύσταση να κρατήσουν όλοι την ψυχραιμία τους και να μην προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών έκανε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας Σπύρος Χαλικιόπουλος.

Ο Ελληνικός τουρισμός θα βγει νικητής
Νικητής θα βγει ο ελληνικός τουρισμός από την “αναπάντεχη και δυσάρεστη περιπέτεια του κορωνοϊού που επηρεάζει όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO).

Ο υπουργός χαρακτήρισε την κρίση του κορωνοϊού ως μια παροδική κατάσταση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ζήτηση θα αυξηθεί μόλις ομαλοποιηθούν τα πράγματα. Υπογράμμισε δε ότι πρόκειται για μια δύσκολη συγκυρία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τόνισε την ανάγκη να αναζητηθούν οι κρυμμένες δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού. «Από το Βερολίνο, όπου βρεθήκαμε το προηγούμενο διήμερο, παρά τη ματαίωση της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ, δώσαμε το στίγμα ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι εδώ και δεν κλείνει τις πόρτες του. Η προσπάθειά μας είναι να δώσουμε παντού ένα μήνυμα στους ανθρώπους της αγοράς ότι η χώρα δεν κλείνει τουριστικά», δήλωσε.

Ο τουρισμός μας έχει γνώση και ωριμότητα
Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο τουριστικός επιχειρηματίας και πρώην υφυπουργός τουρισμού Γιώργος Βερνίκος τόνισε: “Θα απαιτηθεί από όλους ψυχραιμία, συντονισμός και συνεργασία για την άμβλυνση των επιπτώσεων στον τουρισμό από την εξάπλωση του κορωνοϊού». Ο ίδιος σημείωσε ότι “ο ελληνικός τουρισμός έχει τη γνώση, την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά και σε αυτή την περίσταση. Εμείς, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη ημέρα. Με την εξομάλυνση της κατάστασης, να δείξουμε τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα…».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!