Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι επερχόμενες εκδηλώσεις της Κερκυραϊκής Μασκαράτας και πως ξεκίνησε

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κερκυραϊκή Μασκαράτα ιδρύθηκε το 2005 από μία παρέα ανθρώπων που αγαπούσε και αγαπάει το καρναβάλι και που παλεύει να δώσει στο καρναβάλι τη χαμένη του αίγλη , τον παλμό και την ένταση άλλων εποχών. Το καρναβάλι είναι μία γιορτή για όλη την οικογένεια όπου παιδιά γονείς ακόμα και παππούδες και γιαγιάδες μπορούν να βγουν στους δρόμους και να διασκεδάσουν ντυμένοι μασκαράδες. Το καρναβάλι θα μπορούσε να αποτελεί για κατοίκους άλλων περιοχών μία αφορμή για μία τριήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα τονώνοντας έτσι την τουριστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα σε μία κατά τα άλλα νεκρή περίοδο. Το καρναβάλι της Κέρκυρας θα μπορούσε να συγκαταλέγεται στα κορυφαία καρναβάλια της χώρας όπως είναι της Πάτρας ,της Ξάνθης του Ρεθύμνου της Ζακύνθου….. παρουσιάζοντας κάτι διαφορετικό!

ο καρναβάλι της Κέρκυρας πρέπει να παντρέψει τρία στοιχεία. Το σατυρικό στοιχείο, το βενετσιάνικο και το καρναβάλι της υπαίθρου της Κέρκυρας.

Αυτά τα τρία στοιχεία πρέπει να είναι διακριτά μεταξύ τους να μην μπλέκεται το ένα με το άλλο…. Ώστε όλα να αναδεικνύονται όπως πρέπει!

Τα σατυρικά δρώμενα, οι παρελάσεις, τα πετεγολετσα από τη μία ,το βενετσιάνικο στοιχείο με το φυσικό σκηνικό της Κέρκυρας να προσδίδει άλλον αέρα από την άλλη και έπειτα το καρναβάλι της υπαίθρου…. Η μασκαράτα βρίσκεται εδώ για να υποστηρίξει και το σατυρικό και το βενετσιάνικο χαρακτήρα του καρναβαλιού όπως εξάλλου έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Το καρναβάλι στηρίζεται στον κόσμο Στους νέους , στα παιδιά!

Στον κόσμο που παρακολουθεί, αλλά κυρίως στον κόσμο που συμμετέχει. Διότι αν δεν υπάρχει κόσμος να συμμετέχει τι θα έρθει ο άλλος να παρακολουθήσει;

Το κλειδί είναι τα σχολεία! Δημοτικά, γυμνάσια λύκεια και πιστεύω ότι η νέα δημοτική αρχή θα ακούσει τις προτάσεις μας ώστε να ορίσει βραβεία (οχι χρηματικα) για τα καλύτερα γκρουπ από τα δημοτικά και τα καλύτερα γκρουπ από τα γυμνάσια και τα λύκεια προτρέποντας έτσι τα παιδιά να συμμετέχουν.

Αναπόσπαστο κομμάτι του καρναβαλιού πρέπει να είναι και οι σχολές χορού όπου για πολλά χρόνια μαζί με την παρέα του Ανδρέα Στίνη και την Μασκαράτα συναποτελούσαν την πομπή του καρνάβαλου. Οι σχολές χορού είναι πάντα ευπρόσδεκτες στο πάρτι λήξης του κυνηγιού αλλά θα πρέπει να έχουν και παρουσία στις παρελάσεις.

Επίσης, οι φιλαρμονικές της Κέρκυρας θα έπρεπε να έχουν θέση όπως παλιά στο κερκυραϊκό καρναβάλι εμπλουτίζοντας ίσως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το βενετσιάνικο στοιχείο . Να σημειωθεί ότι για ότι προαναφέραμε δεν υπάρχει καμία επιπρόσθετη επιβάρυνση στον προυπολογισμό του δημου!!!

Τη χρονιά που πέρασε ο σύλλογός πραγματοποίησε το 14ο κυνήγι θησαυρού ,συμμετείχε στις παρελάσεις με το group Κερκυραίοι Αρουραίοι , οργάνωσε σε συνεργασία με το δήμο δύο παιδικά πάρτυ, πραγματοποίησε έναν αποκριάτικο χορό, έκλεισε το καλοκαίρι με ένα δυναμικό beach party και τη χρόνια με ένα δώρο αγάπης για τα παιδιά του ορφανοτροφείου Κέρκυρας.

Για το προσεχές καρναβάλι

Για την καρναβαλική περίοδο που έρχεται ο  σύλλογος θα πραγματοποιήσει το 15ο κυνήγι θησαυρού αλλά για πρώτη φορά θα διεξαχθεί και κυνήγι θησαυρού για μικρούς. ‘Ετσι λοιπόν, θα έχουμε το πρώτο κυνήγι θησαυρού για παιδιά δημοτικού. Είστε όλοι προσκεκλημένοι στα… αεροπλάνα μας !

Υπάρχουν λίγες θέσεις κενές οπότε να κάνετε γρήγορα την κράτηση σας στο φετινό αποκριάτικο γκρουπ όπου σίγουρα θα σας απογειώσει. Ο χορός είναι προγραμματισμένος για τις 28 Φλεβάρη στο μεζεδοπωλείο “ σαν παραμύθι”.

Παράλληλα θα γίνει αποκριάτικο πάρτι για τα μικρά παιδιά… και ίσως και για τα μεγάλα ! Τέλος, είναι στις τελικές συζητήσεις μία πάρα πολύ σπουδαία εκδήλωση….. τα χωριάτικα Πετεγολέτσα .. Για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα!

Επίσης , είμαστε στη διάθεση οποιοδήποτε συλλόγου είτε πολιτιστικού είτε γονέων και κηδεμόνων προκειμένου να τους δώσουμε πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τα γκρουπ και ό,τι σχετίζεται με το καρναβάλι.

Ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Μασκαράτας σε συνέντευξη στο mykerkyra.com

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!