Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΑΟΚΚ & άλλες 21 ΠΑΕ FootballLeague παρέδωσαν σφραγίδες

Σε μία συμβολική κίνηση, με την οποία ήθελαν να δηλώσουν την απόφαση τους να μη συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, εάν δεν γίνει ενιαία κατηγορία Super League 2 και Football League, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Football League, μεταξύ των οποίων και της ΑΟ ΠΑΕ Κασσιόπη Κέρκυρας, πήγαν την Παρασκευή 12/9 στη ΓΓΑ για να παραδώσουν τις σφραγίδες των σωματείων στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Έξω από την ΓΓΑ βρέθηκαν οι εκπρόσωποι 13 ομάδων της FL, ενώ για τις υπόλοιπες, μεταξύ των οποίων και του ΑΟΚΚ υπήρχε νομικός εκπρόσωπος. Να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα, ο υφυπουργός ήταν στη Βουλή. Είχε προηγηθεί την Πέμπτη (10/9/20) τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των 14 ΠΑΕ της Football League και των πρωταθλητών των οκτώ ομίλων της Γ΄Εθνικής, στην οποία ελήφθη ομόφωνη απόφαση για διεξαγωγή πρωταθλήματος 36 ομάδων, χωρισμένων σε δύο ομίλους στη Super League2.

ΔιχασμένηηΛίγκα Super League2-Football League
Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β Εθνικής, στην οποία συμμετέχουν οι ΠΑΕ της SuperLeague 2 και FootballLeague, είναι διχασμένη σε σχέση με την ενοποίηση των δύο κατηγοριών. Αυτός είναι ο λόγος, που ο πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Λεουτσάκος, αφ΄ενός μεν αναβάλλει τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης και από την άλλη ζητάει από τον υφυπουργό Αθλητισμού να βγάλει αυτός το φίδι από την τρύπα.

Η απόφαση των ομάδων της SuperLeague 2
Συγκεκριμένα, οι Ξάνθη, Πανιώνιος, Χανιά, Λεβαδειακός, Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα και Ιωνικός αποφάσισαν να πουν «όχι» στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Με την ΠΑΕ Πλατανιά να απέχει, αφού μέχρι στιγμής ταλανίζεται από οικονομικά και διοικητικά προβλήματα και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Οι «ένδεκα» δημοσιοποίησαν την απόφαση τους:
«Με την με αριθμό 104/2020 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ έγινε δεκτή η προσφυγή της ΠΑΕ Χανιά με 5-0 ψήφους (μεταξύ αυτών και του εκπροσώπου της ΕΠΟ) και ακυρώθηκε η με αριθμό 41/19-8-2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία προέβλεπε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες. Αυτό σημαίνει πλέον ότι το πρωτάθλημα κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21 της Super League 2, θα διεξαχθεί με 12 ομάδες. Ομοίως απορρίφθησαν από το ίδιο Δικαστήριο και οι προσφυγές των ΠΑΕ Κασσιόπη και ΠΑΕ Απόλλωνα Πόντου, οι οποίες μεταξύ άλλων αιτούντο την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους. Σεβόμενοι τις ως άνω αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία δικαστές του Αρείου Πάγου και οι οποίες είναι ανέκκλητες, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι είμεθα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών.

Η απόφαση των ομάδων της FootballLeague
Οι εκπρόσωποι των 22 ομάδων της FootballLeague, μεταξύ των οποίων και της ΑΟΚ ΠΑΕ Κασσιόπη Κέρκυρας, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 10/9/20, τηλεδιάσκεψη και εξέδωσαν ομόφωνο ψήφισμα. Σύμφωνα με αυτό, τάσσονται υπέρ της πρότασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. , που έστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού (συνεδρίαση 41/19.8.2020) για νομοθετική ρύθμιση εις τρόπον ώστε να γίνει κατάργηση της Football League και διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος της Super League 2 σε δυο ομίλους και οι ομάδες της FL θα απορροφηθούν στην Super League 2.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση νομοθετική παρέμβαση τότε οι ομάδες της Football League θα παραδώσουν τις σφραγίδες των ΠΑΕ και δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Football League.

Αντάλλαξαν επιστολές Αυγενάκης-Λεουτσάκος
Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης. Ο Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του στον Λεωνίδα Λεουτσάκο τοποθετήθηκε για το θέμα που… καίει χωρίς ωστόσο να φανερώνει επίσημα τις προθέσεις του. Αμέσως μετά την επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού απάντησε, ο πρόεδρος της διοργανώτριας SL2-FL.

Αυτή είναι η επιστολή του Λευτέρη Αυγενάκη:
«Κύριε Πρόεδρε,
Λάβαμε τα δύο ψηφίσματα που μας διαβιβάσατε:
Αρχικά, των 11 ΠΑΕ μελών σας της Super League2 και κατόπιν των 22 ΠΑΕ μελών σας της Football League, τα οποία είχαμε πληροφορηθεί και από τα ΜΜΕ.
Εκείνο που δεν λάβαμε είναι η επίσημη θέση του θεσμικού οργάνου που εκπροσωπείτε, σχετικά με τα ζητήματα που θίγουν τα μέλη σας στα ψηφίσματά τους.
Επίσημη θέση, μαζί με πλάνο κριτηρίων, σχέδιο χρονοδιαγράμματος και ότι άλλο αναγκαίο, που -και σε προγενέστερες επικοινωνίες- σας έχουμε ενημερώσει και έχετε συμφωνήσει ότι είναι απαραίτητα για την εξέλιξη του θεσμικού διαλόγου, προς ανεύρεση λύσεων.
Παράλληλα, ενημερωνόμαστε από δημοσιεύματα για την προσωπική σας θέση σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης δύο επαγγελματικών κατηγοριών και την κατάργηση της Football League.
Αναμένουμε το συντομότερο δυνατό την επίσημη θέση σας, ως ΔΣ της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League.
Λειτουργούμε θεσμικά και υπεύθυνα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, χωρίς όμως να έχουμε πλέον απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή μας.»

Η απάντηση του Λεωνίδα Λεουτσάκου:
«Κύριε Υφυπουργέ,
Έλαβα την από 10/9/20 επιστολή σας και επιθυμώ να σας γνωρίσω ότι πέρα από τις επίσημες θέσεις της SL2 και FL που σας απέστειλα όπως όφειλα και οι οποίες εκφράζουν με σαφήνεια την βούληση των δυο κατηγοριών αλλά και τις θέσεις των ΠΑΕ, ουδεμία άλλη θέση έχω λάβει ούτε έχω προβεί σε σχετικές δηλώσεις στον Τύπο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη (10/9) στην τηλεδιάσκεψη της FL και των οκτώ πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για πρωτάθλημα δύο ομίλων στην SL2, ενώ μετατέθηκε για την προσεχή Τετάρτη (16/9) η τηλεδιάσκεψη της Super League 2.

Την Τετάρτη η Γ.Σ. της Λίγκας
Δε έγινε την Παρασκευή (11/9) η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της SL 2/FLκαι θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη (16/9) έπειτα από αίτημα των ομάδων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Ύστερα από αίτημα ΠΑΕ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 – Football League, η αυριανή τηλεδιάσκεψη αναβάλλεται και ορίζεται εκ νέου την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00.

Πηγή & φωτό από mikrilinga.gr

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!