Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ο ΝΑΟΚ τίμησε & φέτος με τρίαθλο τη μνήμη Δ.Νικολούζου

Την Τετάρτη (2/9/20) πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ η ετήσια αθλητική εκδήλωση τριάθλου, που διοργανώνει εδώ και εννιά χρόνια το κωπηλατικό τμήμα του Ομίλου στη μνήμη του Διονύση Νικολούζου.

Στους αγώνες συμμετείχαν 33 αθλητές χωρισμένοι σε 11 ομάδες των τριών. Το τρίαθλο περιλάμβανε αγώνες τρεξίματος 100μ , στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου, αγώνες 100μ με καγιάκ και 50μ κολύμβησης. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο πρόεδρος Γιώργος Δημουλής και μέλη του ΔΣ, ενώ λόγω των πρωτοκόλλων δεν υπήρξαν θεατές. Το συντονισμό της διοργάνωσης είχε ο προπονητής Γιώργος Νοταρόπουλος. Οι αγώνες σηματοδότησαν και το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Διονύσης Νικολούζος
Υπήρξε αθλητής κωπηλασίας του ΝΑΟΚ.Δύο φορές αναδείχθηκε 7ος Παγκοσμιονίκης, δύο φορές κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες, μια φορά χάλκινο στους Βαλκανικούς αγώνες ενώ στο παλμαρέ του έχει 25 Πανελλήνιες νίκες. Έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή στα 31 του χρόνια, στις 9 Απριλίου 2010 κατά την διάρκεια της προπόνησης, ενόψει του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κωπηλασίας, που ήταν τότε σε εξέλιξη, στον στίβο του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου. Ο κερκυραίος πρωταθλητής, ενώ έκανε προπόνηση με τους συναθλητές του αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε μέσα στη βάρκα. Αμέσως του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από επαγγελματίες ναυαγοσώστες στη βάρκα και εκτός στίβου που μεταφέρθηκε, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μετά από περίπου 35 λεπτά το ασθενοφόρο μετέφερε τον άτυχο αθλητή στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Δύο χρόνια μετά τον αδόκητο χαμό του κερκυραίου πρωταθλητή το κωπηλατικό τμήμα του ΝΑΟΚ καθιέρωσε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου τους αγώνες τριάθλου στη μνήμη του.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!