Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χρήστος Ρέγγης Γενικός Διευθυντής μπάσκετ της ΓΕΚ

Μπορεί η αγωνιστική δραστηριότητα στο μπάσκετ να έχει διακοπεί οριστικά για φέτος, ωστόσο η Γυμναστική Εταιρεία Κέρκυρας δεν αφήνει το χρόνο να πάει χαμένος και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα περίοδο.

Μάλιστα το χτίσιμο της νέας ομάδας ξεκινάει από τον «ΟΓΚΟΛΙΘΟ» του κερκυραϊκού μπάσκετ Χρήστο Ρέγγη. Ο αποκληθείς και «Γκάλης της Κέρκυρας» αποδέχτηκε την πρόταση της διοίκησης να αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή του τμήματος μπάσκετ. Η είδηση είχε προαναγγελθεί από το γραφείο τύπου της ομάδας, που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Μεγάλος και αξεπέραστος Χρήστος Ρέγγης στην οικογένεια της ΓΕΚ. Ο Γκάλης της Κέρκυρας, που κάποιοι είχαν «φροντίσει» για πολλά χρόνια να τον κρατάνε μακριά, ξαναπαίρνει τη θέση που του αρμόζει στο κερκυραϊκό μπάσκετ. Από τη θέση διοικητικού συμβούλου ( καμία σχέση με τα προπονητικά) θα είναι κοντά μας και θα μας βοηθάει αφ΄ενός στην πορεία ανόδου και αφ΄ετέρου θα είναι οδηγός για τα νέα παιδιά. Ο λόγος του, οι συμβουλές του θα είναι οδηγός μας για το αύριο. Γιατί η ΓΕΚ στηρίζεται στο χρυσό παρελθόν για να χτίσει το υγιές αύριο του κερκυραϊκού μπάσκετ».

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΓΕΚ
Μία μέρα μετά ήρθε και η ανακοίνωση του προέδρου της ΓΕΚ, Ιωσήφ Νικήτα: “Με μεγάλη χαρά και τιμή είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο αγαπητός φίλος και συμπαίκτης μου, ο Χρήστος Ρέγγης, ήρθε στην οικογένεια της Γ.Ε.Κ. αποδεχόμενος τη θέση του Γενικού Διευθυντή του τμήματος μπάσκετ. Για 11 χρόνια έμεινε με τη θέληση του μακριά από το άθλημα, τώρα όμως, αποφάσισε να πατήσει και πάλι παρκέ. Καλή πορεία αγαπητέ Χρήστο και καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα”.

Το σενάριο της ανόδου
Υπενθυμίζουμε ότι Γυμναστική Εταιρεία Κέρκυρας, πριν από ένα χρόνο, τον Μάιο 2019, επανίδρυσε το τμήμα μπάσκετ, που έμενε σε αδράνεια εδώ και δώδεκα χρόνια. Η κερκυραϊκή ομάδα, με πλούσιο και δυναμικό ρόστερ, ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με φιλοδοξίες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ ΕΣΚΑΒΔΕ και τον προβιβασμό στη Β κατηγορία του περιφερειακού πρωταθλήματος Βορειοδυτικής Ελλάδος. Αυτό φάνηκε από τον πρώτο κιόλας αγώνα πρωταθλήματος στις 29 Φεβρουαρίου 2020, όπου επικράτησε 75-55 επί του ΑΣΙ Καποδίστριας.
Ωστόσο ο αγώνας αυτός έμελε να είναι και ο τελευταίος για την φετινή περίοδο, αφού εξαιτίας της πανδημίας, διεκόπησαν οριστικά όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ ΕΣΚΑΒΔΕ. Η ΓΕΚ θα περιμένει τώρα τις αποφάσεις του ΔΣ της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδας, σε σχέση με τις αναδιοργανώσεις των πρωταθλημάτων της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΚΣ», που είχε δημοσιευτεί στο φύλλο της Πέμπτης 14 Μαΐου 2020 η ΕΣΚΑΒΔΕ προσανατολίζεται να καταργήσει την Γ ΕΣΚΑΒΔΕ για την ερχόμενη σεζόν και όλες οι ομάδες να προβιβαστούν στην Β ΕΣΚΑΒΔΕ. Σε αυτήν την κατηγορία θα δημιουργηθούν τρεις όμιλοι. Εξ αυτών ο ένας θα είναι αμιγώς κερκυραϊκός και θα τον αποτελούν ο Ποσειδώνας Παξών (αγωνίζονταν και φέτος στη Β ΕΣΚΑΒΔΕ) καθώς και οι οκτώ ομάδες του νησιού μας, που προβιβάζονται απευθείας από τους Δ και Ε ομίλους της Γ ΕΣΚΑΒΔΕ : ΓΕΚ, ΑΟ Αλυκών, Κένταυροι Κέρκυρας, ΑΣ Ι Καποδίστριας, ΑΣ Λέων Κέρκυρας, Φαίακας (Β ομάδα), ΝΑΟ Ναυσίθοος και Πήγασος Νότιας Κέρκυρας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!