Quantcast
ΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 17/9 crash test για την κρουαζιέρα στην Κέρκυρα 

Η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6 της TUI Cruises στην  Κέρκυρα, αύριο γύρω στις 8 το πρωί, θα αποτελέσει το πρώτο crash test για την κρουαζιέρα στο λιμάνι μας.

Θα είναι η πρώτη κρουαζιέρα μετά από έξι μήνες παύσης των δραστηριοτήτων του κλάδου στο νησί μας, λόγω της πανδημίας και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα δοκιμασθούν στην πράξη όλα τα συστήματα ασφαλείας.

Και εάν όλα πάνε καλά, τότε θα ενισχυθεί η εικόνα της Κέρκυρας, ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Για την πρώτη άφιξη Κ/Ζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Ζερβόπουλος επισημαίνει ότι: «Για τον ΟΛΚΕ και το νησί μας, η έλευση του Mein Schiff 6  αποτελεί παράλληλα τη μέγιστη πιστοποίηση και διάκριση για τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία με συνέπεια προετοιμάστηκαν και εφαρμόστηκαν, ώστε το λιμάνι μας να αποτελεί στην πράξη ένα από τα  ασφαλέστερα  λιμάνια κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

Όπως ενημερώνει  η TUI Cruises:  H  χερσαία εξόρμηση  των επιβατών στην  Κέρκυρα, έχει οργανωθεί  αποκλειστικά από αυτήν,  σε συνεργασία με τοπικούς διοργανωτές εκδρομών και έχει καταρτίσει  πρόγραμμα σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές υποδείξεις.

Το πρόγραμμα κρουαζιέρας της TUI στην Ελλάδα 

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, που καθιέρωσε πρωτόκολλα για την κρουαζιέρα ανοίγοντας ουσιαστικά τα λιμάνια, ήδη από τον Αύγουστο, όμως μόλις στις 13 Σεπτεμβρίου κατάφερε να δει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, από την TUI, η οποία μετά την επιτυχημένη επανεκκίνηση των ταξιδιών της από τα γερμανικά λιμάνια, με ικανοποιημένους επιβάτες και χωρίς προβλήματα, ξεκίνησε δρομολόγια κρουαζιέρας και στην Ελλάδα. Τα επταήμερα ταξίδια του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6, για επιβάτες από γερμανόφωνες χώρες, ξεκινούν από το Ηράκλειο της Κρήτης και περιλαμβάνουν στάσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Κέρκυρας, με ημερήσιες εκδρομές στις περιοχές αυτές. Οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα διατίθενται μόνο ως πλήρες πακέτο που περιλαμβάνει την άφιξη και αναχώρηση με ναυλωμένα από την εταιρεία αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το Mein Schiff 6. Συνεπώς, η TUI Cruises μπορεί να διασφαλίσει ότι τα αυστηρά υγειονομικά πρότυπα και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται όχι μόνο πάνω στο πλοίο, αλλά σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο διενεργούνται για την ώρα και οι χερσαίες εξορμήσεις των επιβατών στον Πειραιά, την Κρήτη και την Κέρκυρα, οι οποίες οργανώνονται αποκλειστικά από την TUI Cruises. Το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου και έφθασε χθες 15 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά. Και αύριο θα δέσει στο λιμάνι της Κέρκυρας.  Σε αυτό, το πρώτο ταξίδι, συμμετέχουν 700 επιβάτες, σε ένα πλοίο χωρητικότητας 2.534 επιβατών, ενώ βάσει πρωτοκόλλων, το ανώτερο όριο αυτών θα είναι 1.520 άτομα. Μεταξύ των επιβατών και  η γεννημένη στην Κέρκυρα, Ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος, η οποία με συνοδεία άλλων καλλιτεχνών θα δώσει ζωντανή συναυλία πάνω στο πλοίο, στα παράλια της πατρίδας της.

Από τις 5 Μαρτίου η κρουαζιέρα σε «καραντίνα» 

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής τουριστικής περιόδου, που έδεσε στο λιμάνι της Κέρκυρας ήταν το MSC OPERA στις 5 Μαρτίου 2020. Αυτό ήταν και το τελευταίο, πριν ξεσπάσει η πανδημία, που έριξε σε «καραντίνα» τον κλάδο της κρουαζιέρας. Απόπειρα για επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με προορισμό ελληνικά λιμάνια, μεταξύ των οποίων και της Κέρκυρας έκανε και η MSC Cruises. Ωστόσο η αυστηροποίηση των μέτρων από τις Ιταλικές Αρχές οδήγησαν την εταιρία στην αναβολή τους. Υπενθυμίζουμε ότι για τις «πιλοτικές» κρουαζιέρες της MSC Cruises και για το γεγονός ότι η εταιρία θα καθόριζε το πρόγραμμα μετακίνησης των επιβατών της κατά την έξοδό τους στους τόπους προορισμού, είχαν αντιδράσει το Επιμελητήριο Κέρκυρας και η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα της TUI Cruises 

Όπως ενημερώνει η TUI Cruises: Ως προς τη σταδιακή επάνοδο των δρομολογίων κρουαζιέρας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η εταιρία, σε συνεργασία με ειδικούς του ιατρικού κλάδου κατάρτισε ένα υγειονομικό σχέδιο, προσαρμόζοντας παράλληλα τις γενικές διαδικασίες που ακολουθούνται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (π.χ. υποχρεωτικά ερωτηματολόγια υγειονομικού ελέγχου, καθημερινός έλεγχος της θερμοκρασίας των επιβατών και του προσωπικού), καθώς και κατά τη διάρκεια του check-in (π.χ. υποχρεωτικό ηλεκτρονικό check-in, σταδιακά check-in), αλλά και στους χώρους υποδοχής επισκεπτών και του προσωπικού, για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και των αποστάσεων που επιβάλλονται.

Για την τήρηση των αποστάσεων που επιβάλλονται στη στεριά, η πληρότητα του πλοίου περιορίζεται αρχικά στο 60% και διατίθενται μόνο καμπίνες με μπαλκόνι και σουίτες. Οι υφιστάμενοι, αυστηροί κανόνες υγιεινής συμπληρώθηκαν με επιπλέον μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης.

Προετοιμασμένη & για το «κακό» σενάριο 

Η TUI Cruises είναι προετοιμασμένη ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Τα αυστηρά προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης ιογενών νόσων ενισχύθηκαν περαιτέρω και προσαρμόστηκαν στην τρέχουσα κατάσταση. Κάθε πλοίο διαθέτει εξ αρχής δικό του νοσοκομειακό χώρο, με εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα τα μέτρα προστασίας βασίζονται στα ιατρικά πρότυπα αναγνωρισμένων οργανισμών, όπως το γερμανικό ινστιτούτο Robert Koch-Institut (RKI) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και ανταποκρίνονται στις κατευθυντήριες γραμμές των ελληνικών αρχών σχετικά με την επανέναρξη των κρουαζιέρων. Στο πλαίσιο των επιπλέον προληπτικών μέτρων, η TUI εισήγαγε την υποχρέωση υποβολής σε τεστ, με σκοπό τη διεξαγωγή κρουαζιέρων μεγαλύτερης διάρκειας με εξόδους στη στεριά. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου κι έπειτα, όλοι οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πρόσφατο τεστ ανίχνευσης του COVID-19 (τεστ PCR). Το κόστος του τεστ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του ταξιδιού.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!