Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πλειοψηφία Εργατικού Κέρκυρας: Παρατυπίες από το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Aπο την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επειδή τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται και γράφονται όσον αφορά τις εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που μετονομάσθηκε προσφάτως σε Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Κέρκυρας και Σαγιάδας οφείλουμε να πούμε κι εμείς την άποψή μας, ώστε ο κόσμος της εργασίας να μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Κατ’ αρχάς, το συγκεκριμένο σωματείο που κάνει κάθε τρια χρόνια εκλογές κατά τον μήνα Δεκέμβριο, αποφάσισε φέτος με μία συνέλευση-παρωδία στην ταράτσα του Εργατικού Κέντρου, να κάνει εκλογές εν μέσω πανδημίας τον Αύγουστο, ώστε να εκμεταλλευτούν την ανασφάλεια του κόσμου, με τα μισά ξενοδοχεία κλειστά και τους εργαζομένους να αγωνιούν για το μέλλον.

Πριν όμως φτάσουμε στις εκλογές είχανε φροντίσει να τροποποιήσουν το Καταστατικό του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων εντελώς παράνομα, δεδομένου ότι χρειάζονται τα 3/4 των ταμειακά εντάξει μελών (τα οποία δεν υπήρξαν ποτέ στην αίθουσα), και να συμπεριλάβουν και την Ηγουμενίτσα. Δηλαδή μας λένε ότι το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα εκπροσωπεί και τους εργαζόμενους της Θεσπρωτίας οι οποίοι, φυσικά, θα μπορούν και να ψηφίσουν στις εκλογές. Η δικαιολογία, όμως, ότι δεν έχει κλαδικό σωματείο στην Ηγουμενίτσα δεν ευσταθεί γιατί, με αυτή τη λογική, θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο Σωματείο π.χ. και η Κοζάνη και οποιοδήποτε άλλο μέρος δεν έχει κλαδικό. Όπως και να ‘χει, ο Νόμος είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνίες σε αυτές τις περιπτώσεις: Ένα κλαδικό σωματείο ανά νομό.

Επιπλέον, μέλη άλλων κλαδικών σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Κ. που εμπλέκονται με τον Τουρισμό (Ξεναγοί, Επισιτισμού-Τουρισμού, Μαγείρων-Μπουφετζήδων, Ζαχαροπλαστών, Μουσικών, Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων), κλήθηκαν από τους «ηγέτες» του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να ψηφίσουν στο δικό τους Σωματείο, ευελπιστώντας προφανώς να διαλύσουν όλα τα υπόλοιπα Σωματεία και να διατηρούν υπό τον ελεγχό τους ένα σωματείο για τον Τουρισμο και ένα (Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων) για όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος ώστε να έχουν το Εργατικό Κέντρο εργαλείο των συμφερόντων συγκεκριμένου κόμματος.

Ένας ακόμα λόγος που πραγματοποιήθηκε αυτή η παράτυπη τροποποίηση Καταστατικού είναι η εξάντληση των διαθέσιμων ψηφοφόρων. Το προηγούμενο διάστημα στήσανε δέκα επιχειρησιακά σωματεία, με σκοπό την άλωση του Εργατικού Κέντρου. Και η λύση που σκέφτηκαν ήταν να επεκτείνουν τα γεωγραφικά όρια του Σωματείου εκτός Νομού! Κι ενώ ο 1264/82 αναφέρει ρητώς ότι το Μητρώο κλείνει με την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, οι κύριοι του ΠΑΜΕ έβαλαν εντελώς παράνομα όρο στο παράνομα τροποποιηθέν καταστατικό, ώστε να μπορεί ακόμα και τις μέρες των εκλογών να εγγράφεται και να ψηφίζει όποιος «χρειάζεται». Κι ενώ έχουν ήδη ένα Μητρώο Μελών με, άκουσον-άκουσον, 7.600 μέλη (συμπεριλαμβανομένων συνταξιούχων, άσχετων και θανόντων) γράψανε εκπρόθεσμα και άφησαν να ψηφίσουν 218 άτομα!! Ήτοι 5 επιπλέον αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο και 3 για την Ομοσπονδία! Αυτά κάνουν οι κήρυκες των τίμιων εκλογικών διαδικασιών! Αυτοί που περιφέρουν για 4 ημέρες εκλογικές κάλπες σε βορρά και νότο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αδιαβλητότητα των διαδικασιών. Αυτοί που αγνόησαν την απόφαση της ίδιας της Γ/Σ τους (αυτής της ταράτσας) για εκλογές 9 ημερών και πήραν 2 μέρες παράταση (με ενδιάμεση μέρα ρεπό!), πάλι παράνομα καθότι ο Νόμος αναφέρει πως για να δοθεί παράταση πρέπει να υπάρχουν ψηφοφόροι σε ουρά αναμονής.

Όσον αφορά τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο συγκεκριμένος κύριος χρόνια τώρα εκλέγεται παράνομα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι εργαζόμενος και ασφαλισμένος από το 2010. Φυσικά και δεν αποτελεί ούτε απεργό, αφού δεν απέχει από κανένα έργο.

Τα ερωτήματα, λοιπόν, που προκύπτουν και ζητούν απαντήσεις είναι τα εξής:

1) Πόσοι ψήφισαν από Ηγουμενίτσα;

2) Πόσοι από τους ψηφίσαντες είναι Ξενοδοχοϋπάλληλοι;

3) Πόσοι από τους ψηφίσαντες είναι μέλη άλλων σωματείων ή έχουν ψηφίσει στα σωματεία τους;

4) Γιατί επέτρεψαν σε 218 άτομα να ψηφίσουν μετά το κλείσιμο του Μητρώου μέλων;

5) Γιατί πήρανε παράταση δύο ημερών (με ενδιάμεσο ρεπό) ενώ η απόφαση της Συνέλευσης ήταν για εννιά ημέρες;

Τέλος, εφιστούμε την προσοχή και προειδοποιούμε ότι οι βρισιές, οι προπηλακισμοί και οι απειλές δεν γίνονται δεκτές και επιστρέφονται στους γνωστούς τραμπούκους που καθ’ έξιν και κατ’ εντολή χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές στους χώρους του Εργατικού Κέντρου.

 
 
 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!