Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

“Πορεία προς το Βοριά”: Πρώτο δείγμα αρνητικό για τη δημοτική αρχή Μαχειμάρη

“Οι πρώτες εντυπώσεις μας από την πορεία της Δημοτικής αρχής της βόρειας Κέρκυρας δεν είναι ιδιαίτερα θετικές” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη ‘Πορεία προς το Βοριά”.

Και συνεχίζει: “Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτηρίζεται τόσο από προχειρότητα και ανεπάρκεια των εισηγήσεων και εισηγητών, λειψή ενημέρωση των μελών του του Δ. Σ. με ανυπαρξία αρκετών εισηγήσεων.

Χαρακτηριστικά δείγματα επίσης ήταν η απουσία σοβαρών θεμάτων από την ημερήσια διάταξη. Παράδειγμα η υπόθεση των απορριμμάτων που δεν υπήρχε ως θέμα στο Δ.Σ. ενώ την ίδια μέρα της συνεδρίασης ο Δήμαρχος και η εντεταλμένη εθελοντισμού είχαν συνάντηση «κεκλεισμένων των θυρών» με τους υπευθύνους (μόνο αυτούς) των σημείων ανακύκλωσης! Ωστόσο φαίνεται να είναι περισσότερο ενημερωμένος ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας για τα θέματα του βορρά απ’ ότι το Δημοτικό συμβούλιο (….)

Σε σχέση με την πρόταση της μετακίνησης της ΔΕΥΑ σε άλλο κτίριο στην Αχαράβη και την εμμονή της Δημ. Αρχής σε αυτήν με έωλα επιχειρήματα και παρά τις αντίθετες προτάσεις, διαπιστώνουμε ότι διαφαίνεται μια άρνηση αποκέντρωσης των υπηρεσιών και διατήρηση της συγκέντρωσής τους στην έδρα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος, παρ όλες τις δηλώσεις του για διάθεση δημοκρατικότητας στη λήψη αποφάσεων, όχι μόνο δεν φαίνεται να το εννοεί στην πράξη, αλλά δείχνει να προσπαθεί να χειραγωγήσει το σώμα ακόμα και μέσω του προεδρείου. Είναι χαρακτηριστικό, έστω και σημειολογικά, το γεγονός ότι κάθεται στο έδρανο του προεδρείου αντί σε αυτό της παράταξής του.

Βλέπουμε τέλος, με αφορμή το θέμα της ονοματοδοσίας του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας να ανοίγει ένα θέμα εθνικο-τοπικισμού που μας θυμίζει σε μικρογραφία τις «ένδοξες μέρες των μακεδονομάχων». Είναι ένα ζήτημα που όχι μόνο απομακρύνει από το πραγματικό ζητούμενο, αλλά και ενέχει τον κίνδυνο εμπλοκής των πολιτών σε επικίνδυνες τοπικιστικές διελκυστίνδες.

Δεν μας διακατέχει καμία μανία για αυστηρή κριτική προς τη νέα Δημοτική Αρχή «με το καλημέρα» αλλά θέλουμε να επισημάνουμε μερικά αρχικά δείγματα γραφής που δεν πρέπει να αποτελέσουν αρνητική υποθήκη για τον τρόπο λειτουργίας της”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!