Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γ.Σ. του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Την Κυριακή 12 Μάη πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με συμμετοχή εργαζομένων από διάφορους εργασιακούς χώρους της ευθύνης του Σωματείου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό 2018-2019 και συζήτησε την εμπειρία από τους αγώνες που έδωσε το Σωματείο όλο το προηγούμενο διάστημα, τις αγωνίες και τις ανάγκες των συναδέλφων, την κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς εργασιακούς χώρους του νησιού μας. Παράλληλα, έγινε συζήτηση σχετικά με τον ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, την προσπάθεια που γίνεται να πεταχτούν έξω από τα συνδικάτα οι εργοδότες και τα τσιράκια τους με μπροστάρη σε αυτήν την προσπάθεια το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ.
Συζητήθηκε επίσης η νέα μεθόδευση της μεγαλοεργοδοσίας να επεκτείνει τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, διαλύοντας στην ουσία την ζωή των εμποροϋπαλλήλων. Αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο το σχέδιο ελαστικοποίησης των ωραρίων εργασίας προωθείτε από την μεγαλοεργοδοσία ενιαία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από το πολιτικό της προσωπικό και πώς μέσω της τοπικής διοίκησης εφαρμόζεται σε τοπικό επίπεδο. Ιδιαίτερα τονίστηκε ο ρόλος της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), που ως το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης και εντολοδόχος των μεγάλων αφεντικών έλαβε απόφαση επέκτασης των ωραρίων λειτουργίας μέχρι τα μεσάνυχτα, γεγονός που η μεγαλοεργοδοσία στο νησί έχει αρχίσει να αξιοποιεί. Στις τοποθετήσεις τους οι συνάδελφοι καταδίκασαν την παραπάνω απόφαση εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για αυτήν, δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιαδήποτε επέκταση των ωραρίων. Τέλος, συζητήθηκε σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!