Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές συναντήσεις εργασίας Υδραίου-Βαρούχα στην WTM 2019

Με αυτόνομο περίπτερο, συμμετείχαν  οι Δήμοι της Κέρκυρας και των Παξών, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας στην  40η   Τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market. 

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ήταν η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, συνοδευόμενη από τον  Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Παναγιώτη Βαρούχα ενώ το Επιμελητήριο εκπροσώπησε   ο Α! Αντιπρόεδρος Νίκος Χειρδάρης.

Η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος,  συμμετείχαν σε προγραμματισμένες συναντήσεις εργασίας τόσο με θεσμικούς παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, όσο και με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη τουριστική βιομηχανία της Βρετανικής αγοράς, η οποία παραδοσιακά αποτελεί την κύρια πηγή άντλησης  επισκεπτών προς την περιοχή μας.

Εκτενής συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας Έμυ Αναγνωστοπούλου, στο πλαίσιο της οποίας, αποφασίστηκε η ενίσχυση προγράμματος διαφημιστικής προβολής για την Κέρκυρα για το  έτος2020 μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Visit Greece του ΕΟΤ.  Η κ. Υδραίου πρότεινε τη στόχευση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς και την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με έμφαση στον περιπατητικό, γαστρονομικό, γαμήλιο και θαλάσσιο τουρισμό, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνάντηση που πραγματοποίησαν η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος με τον Πρόεδρο της Ένωσης των Βρετανικών Τουριστικών Πρακτόρων ABTA, κ. Noel Josephides, τον οποίον ενημέρωσαν για τις θετικές εξελίξεις όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας, γεγονός το οποίο θα επικοινωνήσει η ABTA,  και στα 6.000 τουριστικά γραφεία που είναι μέλη της.

Εποικοδομητική ήταν επίσης και η συνάντηση με τους  εκπροσώπους  της JET2.com  και της JET2Holidays κ. Joe Taylor και Jacom Bramley αντίστοιχα. Στο πλαίσιο αυτό διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας για την υλοποίηση κοινού διαφημιστικού προγράμματος και την έναρξη νέων προγραμμάτων που θα στοχεύουν σε ποιοτικό τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Λονδίνο, η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος συναντήθηκαν επίσης με τον εκπρόσωπο της TUI στη νοτιοδυτική Ελλάδα κ. Γιώργο Δήμα, την εκπρόσωπο της British Airways Fatima Hawkins  και την κ. Μaria Evripedes, διευθύνουσα σύμβουλο της ψηφιακής πλατφόρμας bookyourweddingday.com.

 

Συνάντηση τέλος, πραγματοποίησαν με την Πρόεδρο της PR MEDIACO κ. Σοφία Παναγιωτάκη με θέμα την προώθηση των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών στην Κέρκυρα. 

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η κ. Υδραίου και ο κ. Βαρούχας στα ΜΜΕ και συγκεκριμένα στον ΑΝΤ1, στο HELLENIC TV, στο money and tourism και στο tourist press international, προέβαλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας με έμφαση στον πολιτισμό και εστίασαν στις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, για μία πιο έξυπνη και πράσινη πόλη, που θα προδιαθέτει τον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε ένα σύγχρονο, πολιτισμένο και φιλόξενο προορισμό.

Το περίπτερο της Κέρκυρας  στήριξαν με την παρουσία τους , μεταξύ άλλων,  η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξη  “Πρώτα  η Κέρκυρα”  Γιώργος Καλούδης, o Λέκτορας στον Τομέα Τουρισμού κ. Σωτήρης Βαρελάς,  ο πρόεδρος του AOCTA Βασίλης  Καλούδης, o   Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Χαράλαμπος Βούλγαρης, εκπρόσωποι της Ένωσης Εστιατόρων Κέρκυρας καθώς και οι τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι του νησιού.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!