Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Στα νερά του Ιονίου η τέφρα του “θαλασσόλυκου” Γρ. Στάρα

Ο Γρηγόρης Στάρας, ένας από τους εμβληματικούς ιστιοπλόους ανοικτής θαλάσσης του νησιού μας έφυγε στις 14 Οκτωβρίου για το μακρινό ταξίδι. Προηγουμένως στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 είχε προλάβει να πάρει μέρος με το σκάφος του Cpt Camfon και στον τελευταίο φετινό κερκυραϊκό αγώνα « Κέρκυρα- Σαγιάδα».
Μάλιστα για μία ακόμα φορά πρώτευσε στη Γενική Βαθμολογία των αγώνων της χρονιάς του ΙΟΚ. Γεννημένος το 1936, από τα παιδικά του χρόνια ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα και ήταν από τους βασικούς συντελεστές ανάδειξης του αθλήματος στην Κέρκυρα. Υπήρξε πρωτεργάτης της δημιουργίας του παραρτήματος ΠΟΙΑΘ στην Κέρκυρα, το 1977, που ήταν το πρώτο εκτός έδρας (Πειραιάς). Στην πορεία συνέβαλε στην ίδρυση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας. Οι συμμετοχές του σε τοπικούς, εγχώριους & διεθνείς αγώνες ανοιχτής θαλάσσης αναρίθμητες, όπως και οι διακρίσεις του.
Η σορός του αποτεφρώθηκε στη μονάδα της Ριτσώνας Εύβοιας. Το περασμένο Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε κοντά στο νησί του Βίδο, η τελετή διασκόρπισης της τέφρας του. Την τελετή διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας.
Η τέφρα του εκλιπόντος μεταφέρθηκε στο αγαπημένο του σκάφος Cpt Camfon, το οποίο προπορεύτηκε θαλάσσιας πομπής, που την ακολούθησαν 14 σκάφη με πλήθος ιστιοπλόων όλων των Ομίλων του νησιού. Η τελετή έγινε σύμφωνα με τη ναυτική εθιμοτυπία, ενώ την τέφρα διασκόρπισε στα νερά του Ιονίου, η κόρη του Αλεξάνδρα.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας τιμώντας τη μνήμη του, ονομάτισε την αίθουσα της σχολής ιστιοπλοϊας «Γρηγόρης Στάρας», ενώ την επωνυμία του εκλιπόντος θα πάρει και ο αγώνας της Κασσιώπης, που είναι ο πρώτος στο ετήσιο καλεντάρι του ΙΟΚ.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!