Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Στην Πανσέληνο του Αυγούστου: “Casta Diva – Μια προσευχή στη Σελήνη”

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, στην «Αυγουστιάτικη Πανσέληνο» με μελωδίες, άριες, καντσονέτες και χορωδιακά μέρη από αγαπημένες όπερες, είναι η προσφορά στον κόσμο του νησιού μας από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, την Εφορία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανεμομύλου και τη Δημοτική Χορωδία San Giacomo όπου συνεργάστηκαν ώστε να προσφέρουν μια μοναδική παράσταση σε δημότες και επισκέπτες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πάνω Πλατεία, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις εννέα και μισή το βράδυ και η προσέλευση για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Σήμερα, για το θέμα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης η Δήμαρχος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας αλλά και το σύνολο των εκπροσώπων των διοργανωτών και των συντελεστών της συγκεκριμένης μουσικής βραδιάς. Όλοι αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία και στην σπουδαιότητα της διεξαγωγής τέτοιου είδους σημαντικών και ποιοτικών εκδηλώσεων.

Τις άριες και τα τραγούδια της βραδιάς, θα ερμηνεύσουν οι βαρύτονοι, Παντελής Κοντός, Πέτρος Καρύδης, Σωτήρης Τριάντης και Παύλος Πανταζόπουλος.

Την κεντρική άρια της βραδιάς ‘’Casta Diva’’ από την όπερα ‘Norma’’ του Vincenzo Bellini, θα ερμηνεύσει μια από τις σημαντικότερες λυρικές τραγουδίστριες της εποχής μας, η σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασιλική Καραγιάννη.

Τα χορωδιακά μέρη θα ερμηνεύσει η Δημοτική Χορωδία ‘’San Giacomo’’. Διεύθυνση χορωδίας, Antoniy Ivanov.

Την δωδεκαμελή ορχήστρα απαρτίζουν οι μουσικοί,  Ρεντόνα Κόλλα, βιολί, Ειρήνη Αρακλειώτη, βιολί, Σπύρος Γρηγορόπουλος, βιόλα, Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, βιολοντσέλο, Γιάννης Κουτάγιαρ, κόντρα μπάσο/ ηλεκτρικό μπάσο, Λουϊζα Βέργη, φλάουτο, Τόνια Τόμπρου, φλάουτο, Γιώργος Κοσκινάς, κλαρινέτο, Κωνσταντίνα Καρύδη, κόρνο, Σωκράτης Τρουπτσίδης, κρουστά, Σπύρος Κατσούρης, κρουστά και Μαριλένα Ελούλ, πιάνο. Ακόμα συμμετέχουν οι μουσικοί, Γιάννης Κούρκουλος, ακορντεόν, Ελεάνα Σιμάτη, μαντολίνο και Τάσος Ρώσσης, τρομπέτα.

Στην μουσική διεύθυνση, ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, της ‘’Παλαιάς’’ μας, ο Σπύρος Προσωπάρης, που έκανε και την μεταγραφή των έργων για μικρό ορχηστρικό σύνολο.

Το κοστούμι που θα φορέσει η Βασιλική Καραγιάννη, εμπνεύστηκε, σχεδίασε και δώρισε για τη βραδιά μας, ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής μόδας, Λάσκαρης ‘’Laskaris Couture’’.

Την σκηνοθεσία και την παρουσίαση της βραδιάς υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας.

Η βραδιά αφιερώνεται στην σπουδαία λυρική τραγουδίστρια και για χρόνια δασκάλα φωνητικής στο νησί μας, Βαρβάρα Γκαβάκου, που έφυγε από κοντά μας ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 5 Αυγούστου του 2019.

Στην παράσταση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον ‘’covid -19’’ (αποστάσεις ασφαλείας κλπ) όπως ο νόμος ορίζει.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!