Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Στόχος τα Ιόνια  να γίνουν η πρώτη Περιφέρεια με σύγχρονες ψηφιακές υποδομές

Την πρόθεση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, προκειμένου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να γίνει η πρώτη νησιωτική Περιφέρεια με σύγχρονες ψηφιακές υποδομές, μετέφερε στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ιονίων Νήσων Δρ.Κωνσταντίνος Καποδίστριας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν (Δευτερα13.01.2020), στο γραφείο του στο Υπουργείο. 

“Στόχος είναι το όραμα της Ψηφιακής Νησιωτικότητας να γίνει πραγματικότητα”, δήλωσε ο κ. Καποδίστριας επισημαίνοντας πως και οΥφυπουργός έχει ως πεποίθηση ότι πρώτη προτεραιότητα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας μας και ειδικά οι νησιωτικές μας περιοχές. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε πως είναι αποφασισμένοι να λύσουν το πρόβλημα της διαλειτουργικότητας και της διασύνδεσης ανάμεσα σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου και ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα. Υπηρεσίες που θα επιτρέπουν στους πολίτες των Ιονίων Νησιών να κάνουν ακόμα και μια απλή αίτηση ηλεκτρονικά από το σπίτι τους.

Ο κ. Γεωργαντάς συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία και δήλωσε την προθυμία του να υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο τη διοικητική και ψηφιακή αναβάθμιση της περιφέρειας, προς όφελος των νησιωτών.

Συζητήθηκαν οι νέες ψηφιακές πολιτικές  στις οποίες πρέπει να εναρμονισθούν όλες οι

παλιότερες μελέτες που υπάρχουν και στελέχη του Υπουργείου το επόμενο διάστημα θα

δώσουν σχετικές τεχνικές κατευθύνσεις.

Παρουσιάστηκε μια μελέτη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που αφορά στην

προμήθεια εξοπλισμού, στην ανάπτυξη εφαρμογών, στην παροχή υπηρεσιών και στην

εκπαίδευση χρηστών προκειμένου να εισπράξει ο πολίτης και οι επιχειρήσεις την

απλούστευση διαδικασιών με το Δημόσιο.

Όπως βελτίωση συναλλαγών, ενημέρωση επενδυτικών προγραμμάτων και παροχή κάθε είδους ψηφιακής υπηρεσίας για άμεση εξυπηρέτηση.

Καθώς επίσης και μια που αφορά Πληροφοριακό σύστημα διοίκησης (M.I.S.) που θα

καλύψει τις ανάγκες για συνεχή παρακολούθηση της αποδοτικότητας των Υπηρεσιών της

Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ο Υφυπουργός παρείχε τη διαβεβαίωση πως άμεσα η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι απαιτείται, ώστε τα Άτομα με Αναπηρία να μη βιώσουν ψηφιακό αποκλεισμό. Το προσεχές διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα ΚΕΠ των Ιονίων Νήσων να είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρίες. 

Επίσης αναφέρθηκαν στην δημιουργία ευρυζωνικού δικτύου 5G στην πόλη της Κέρκυρας, για την ψηφιακή της αποτύπωση, διευκολύνοντας με τις τεράστιες του ταχύτητες, τόσο τους επισκέπτες όσο και του κατοίκους.

Συζητήθηκε, τέλος, η δυνατότητα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να γίνει η πρώτη νησιωτική

περιφέρεια όπου θα εφαρμοσθεί σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου.

“Αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να γίνει η πρώτη νησιωτική περιφέρεια που θα εφαρμοσθεί σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου. Το επόμενο διάστημα στελέχη του Υπουργείο θα επικοινωνήσουν μαζί μας και ο Υφυπουργός κ. Γεωργαντάς, εξέφρασε την επιθυμία του για επίσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων”, κατέληξε ο κ. Καποδίστριας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!