Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ Υγείας Κέρκυρας: “Οι αγιογραφίες της διοίκησης έφεραν μηδενικές νέες θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο”

Με δελτίο τύπου η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας τονίζει τα εξής: “Αφού όλοι γίναμε μάρτυρες των απίστευτων εικόνων του διοικητή του νοσοκομείου να δωρίζει στον πρωθυπουργό την προσωπογραφία του, και ακούσαμε τις υποσχέσεις περί προσλήψεων/αναβάθμισης από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας, ήρθε και το αποτέλεσμα:

Μηδέν οι νέες προσλήψεις σε μόνιμους γιατρούς για την Κέρκυρα, στη νέα προκήρυξη του υπουργείου που αφορά κυρίως την ενίσχυση των νησιών με γιατρούς και ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα μετά τις επισκέψεις.

Επί ένα χρόνο διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μια νέα μόνιμη θέση γιατρού στις δομές υγείας της Κέρκυρας (πέραν των θέσεων που είχαν δοθεί από το ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο του 2019 και επαναπροκηρύχθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση 8 μηνών τον Ιανουάριο).

Την ίδια χρονική στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης υγείας, τόλμησε στο περιφερειακό συμβούλιο, σε ερωτήσεις παρατάξεων, να αναφερθεί στην απάντηση του σε 7 προσλήψεις επικουρικών γιατρών στην Κέρκυρα. Τόλμησε γιατί σχεδόν όλες οι προσλήψεις δεν αφορούν νέες θέσεις, αλλά απλά επαναπροκηρύξεις θέσεων που ήδη προϋπήρχαν ή είχαν προκηρυχθεί το Δεκέμβριο από την προηγούμενη διοίκηση.

Τέλος μετά την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών περί βλάβης για το δωρισμένο από τον Ιατρικό Σύλλογο μηχάνημα μοριακών τεστ για τον Covid, στο οποίο ούτε νέα αντιδραστήρια δε μπορεί να αγοραστούν από το νοσοκομείο και για αυτό και δε λειτουργεί επί της ουσίας, ο υπουργός υγείας άδειασε τους εμπνευστές της δωρεάς που περιχαρείς φωτογραφίζονταν προ διμήνου, αφού υποσχέθηκε νέο μηχάνημα . Όλα αυτά φυσικά ενώ η τουριστική σαιζόν τρέχει, η παραφιλολογία για κρούσματα ανθίζει και κανένας υπεύθυνος δεν μας ενημερώνει για το τι γίνεται στο νησί…

Ομορφιές της κυβερνώσας δεξιάς, στην πλάτη του κόσμου που αγωνιά για την υγεία του και για το πως θα ανταπεξέλθει οικονομικά…».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!