Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Ανάδειξης-Προστασίας Βίδο: Πολλά τα ανοικτά μέτωπα στο νησί

Το Βίδο επισκέφτηκαν το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, μέλη του προσωρινού Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης του νησιού.

Αναλυτικά όπως ενημερώνει το ΔΣ με σχετική του ανακοίνωση:
Την αντιπροσωπεία του Συλλόγου που αποτελούσαν οι: Στέφανος Πουλημένος, Σωτήρης Μικάλεφ, Παύλος Μεταλληνός, Γιώργος Ραιδεστινός και Κώστας Τζήλιος, μετέφερε με το καΐκι του στο Βίδο, ο γνωστός σε όλους Μένιος, για πολλά χρόνια επαγγελματίας στο εκεί εστιατόριο και αναψυκτήριο.
Από την επίσκεψη και την περιήγηση στο νησί, μια βδομάδα πριν την έναρξη των δρομολογίων με το καΐκι του Δήμου, προέκυψε ότι, πέρα από την ομορφιά και γαλήνη που προσφέρει απλόχερα το Βίδο, η γενική εικόνα του παραμένει ακόμη σε ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Η εξέδρα που παραδοσιακά δένει το καΐκι είναι ξηλωμένη, σάπια τα σίδερα και ενημερωθήκαμε ότι σύντομα θα φτιαχτεί.
2. Οι τουαλέτες στο λιμάνι επισκευάζονται αλλά δεν λειτουργούν ακόμα.
3. Οι πυροσβεστικές φωλιές του δικτύου πυρόσβεσης και τα άλλα δίκτυα είναι καταστραμμένα από την πολυετή εγκατάλειψη.
4. Γίνονται σημαντικές εργασίες σε κάποια κτίρια των παιδικών κατασκηνώσεων (αλλαγή σκεπής, πορτοπαράθυρακλπ) αλλά απ’ ό,τι μας είπαν εργαζόμενοι «έχουν πολλή δουλειά ακόμα».
5. Η περίφραξη του χώρου των κατασκηνώσεων με συρματόπλεγμα και τα πορτόνιαδεν αρμόζουν σ’ ένα νησί με αυτή την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον, ούτε φυσικά στα παιδιά μας.
6. Οι δύο παραλίες του νησιού δεν έχουν τύχει της στοιχειώδους φροντίδας και δεν είναι έτοιμες να δεχτούν αξιοπρεπώς τους λουόμενους.
7. Ο χώρος των κατασκηνώσεων προσκόπων και οδηγών, βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη.
8. Έχει γίνει σημαντική προσπάθεια καθαρισμού με καταστροφείς και άλλα μέσα που, μάλλον λόγω της πίεσης του χρόνου, είναι ημιτελής.
9. Η εξέδρα, αυτή που ήταν για τους λουόμενους και για να μπαίνει κάποιος στη θάλασσα, έχει υπερυψωθεί (γίνεται επικίνδυνη η βουτιά), έχει κλειστεί με “κάγκελο” για αλλαγή χρήσης της και έχει εξαφανιστεί η σκάλα.
10. Στο εστιατόριο, στο τέλος της περιήγησής της, η αντιπροσωπεία του Συλλόγου συνάντησε πολλούς εργαζόμενους της εταιρίας που το έχει μισθώσει και οι οποίοι το ετοίμαζαν για να ανοίξει, όπως είπαν, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.
Παρά το γεγονός ότι υπήρξε πριν 15 μέρες μια συντονισμένη και μεγάλη παρέμβαση του Δήμου – απόβαση την χαρακτήρισε ο Εντεταλμένος για το Βίδο Δημοτικός Σύμβουλος – αυτή έγινε πάρα πολύ αργά και με λειψά αποτελέσματα.
Στο τέλος της περιήγησης της αντιπροσωπείας του Συλλόγου στο Βίδο, συνάντησε τυχαία τον εκπρόσωπο της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το δημοτικό εστιατόριο και αναψυκτήριο, ο οποίος, στις καταγγελίες για κακή λειτουργία και τον έμμεσο αποκλεισμό των Κερκυραίων, πέρσι,υποστήριξε ότι πρόκειται για παρεξηγήσεις. Μας ενημέρωσε ότι θα ανοίξει στις 3-4 Ιουλίου, δεν θα χρειάζεται να κλείνει κάποιος τραπέζι μέσω του ξενοδοχείου της ΙΚΟΣ, ότι θα τροποποιήσει το μενού (έχει ενημερώσει το Δήμο), ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την εξέδρα και ότι η εταιρεία του «θέλει να είναι ανοικτό για όλους».Οι εκπρόσωποι του Συλλόγουαπάντησαν ότι «οι Κερκυραίοι ανησυχούμε και θα είμαστε παρόντες στο νησί».
Τέλος, για όλα αυτά και τις προοπτικές του νησιού, το Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και την Ανάδειξη του Βίδο, θα επιδιώξει συνάντηση με την Δήμαρχο κα Μερόπη Υδραίου και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Σπύρο Νεράντζη,ενώ προγραμματίζει δράσεις για το επόμενο διάστημα”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!